ČEKAO JE OVO CELOG ŽIVOTA: Luka Jović dobio vest kojoj se nadao celim bićem

D. N.

12. 12. 2021. u 13:43

LUKA Jović je, izgleda, dočekao ono čemu se dugo nadao.

ЧЕКАО ЈЕ ОВО ЦЕЛОГ ЖИВОТА: Лука Јовић добио вест којој се надао целим бићем

FOTO: AP/Tanjug

I to iako je dan ranije sve izgledalo prilično drugačije, čak i sumorno za srpskog asa.

Jovićeve bravure protiv Real Sosijedada, pa zapažen nastup u pobedi nad Interom u Ligi šampiona, za prvo mesto madridskog Reala u grupi, bile su povod da navijači našeg golgetera pomisle da će se njegova "renesansa" nastaviti.

U subotu je, međutim, "Marka" objavila da će se Jović vratiti na klupu Reala (i tu opet tavoriti dok se ne desi neka iznenadna šansa), ali danas stvari uopšte ne deluju tako crno. Naprotiv.

Sve je, podsetimo, počelo kada se početkom utakmice s Real Sosijedadom povredio "nedodirljivi starter" (i jedini špic u postavci Karla Anćelotija), Karim Benzema, pa je italijanski stručnjak pogledao ka klupi i pozvao Srbina.

Luka Jović je tu ukazanu šansu iskoristio za gol i asistenciju, zaigrao je umesto povređenog Francuza i protiv Intera, ali na predstojećem gradskom derbiju s Atletikom ne samo da ne bi morao da se nađe na klupi, već, kako piše "Markin" medijski rival "As", ili će biti starter a Benzema ući u drugom poluvremenu, ili će čak obojica zaigrati od prvog minuta, što bi trebalo da predstavlja i iznenađenje, a i veliki problem za gradskog rivala.

Španski "As" sa pretpostavkom kako će izgledati postave na meču Real - Atletiko Madrid / Screenshot / as.com

Benzema je u subotu trenirao, prema rečima trenera Karla Anćelotija "oseća se fino, spreman je i igraće u derbiju", ali "As" navodi da bi italijanski stručnjak mogao Francuza da uvede u igru u drugom delu meča, umesto Jovića, ili da najboljem strelcu ekipe pomogne tako što će mu pridružiti Srbina u startnoj postavi.

Podsetimo, francuski špic je sa pravom omiljeni izbor Anćelotija, jer je trenutno najbolji strelac španskog prvenstva s 12 pogodaka, a pet ih je dao u Ligi šampiona. Međutim, za Jovića je možda bolji scenario od onog da ga Benzema zameni u drugom poluvremenu - da zajedno s njim igra od početka.

Jer, kada je pružao najbolje partije, u dresu Ajntrahta iz Frankfurta (a to ga je i preporučilo Realu), Luka Jović je uvek imao partnera u napadu. Najpre Basa Dosta, potom Antu Rebića.

U Ajntrahtu je, u sezoni 2017/2018, dobio šansu na 22 bundesligaška meča i dao devet golova, a onda je u sezoni 2018/2019 "eksplidirao" - na 48 takmičarska nastupa za klub matirao je golmane čak  u 27 navrata.

Real Madrid je njegov davnašnji san, tačnije - ne samo da bude deo španskog giganta, što od leta 2019. i jeste, već da i u njemu hara fudbalskim terenima. Izgleda da bi upravo to moglo da počne da se dešava.

Naravno, čak i da ne zaigra odmah sa Benzemom u paru, protiv "jorgandžija", sama činjenica da dobro obavešteni "As" spominje tu mogućnost, i to prvi put otkako je Jović stigao u Madrid, nagoveštava promenu "poslovne politike" prema Srbinu, a to može samo da mu godi.

Utakmica Real - Atletiko igra se u nedelju od 21 sat, a Jovićev klub, vodeći na tabeli španskog šampionata, u gradski derbi ulazi sa tačno deset bodova više od "jorgandžija".

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri