S GORČINOM U PROLEĆE Deo navijača stvorio mučnu atmosferu, nikome nije bilo do slavlja

M. BLAŽIĆ

10. 12. 2021. u 20:11

ZAMIRISALO je proleće u Humskoj u četvrtak uveče, ali posle svega što se izdešavalo u lošoj predstavi sa dobrim epilogom, osmesi nisu viđeni ni kod onih koji su besomučno vređali svaki iole loš potez, ni kod onih koji bi trebalo uzdignutih ruku da se raduju evidentnom uspehu, bez obzira na učinak na terenu protiv skromnih Kiprana (1:1).

С ГОРЧИНОМ У ПРОЛЕЋЕ Део навијача створио мучну атмосферу, никоме није било до славља

FOTO: M. Vukadinović

Partizan je sedmi put u istoriji izborio proleće na evropskoj sceni, treći put u 21. veku, pa bi to po svim aršinima trebalo da bude osnovni utisak i dovoljan povod da se po strani ostave bleđe partije ekipe poslednjih nedelja i mučenje pojedinaca u želji da nekako nadomeste izostanak ključnih igrača.

A da je Partizan u četvrtak bio desetkovan, priznaće i svako ko je "bacio kamen" ka igračima, klupi ili svečanoj loži. Izostanak kičme tima, Rikarda, Natha, Pantića i Markovića nije nešto što se može regulisati čarobnim štapićem ili voljnim momentom podmlađenog tima crno-belih. Grešili su Jović, Pavlović, Menig i mnogi drugi, odigrali ispod svakog nivoa, ali ostaje pitanje sa jasnim odgovorom u kojoj meri tim momcima može da pomogne vređanje sa tribina prilikom svakog kontakta sa loptom. Jasno je kao dan da ne može.

Frustracije koje se najlakše leče na stadionu ujele su za srce Aleksandra Stanojevića, koji je burno odreagovao na konferenciji za medije. Partizan je prvi na tabeli, Partizan je obezbedio evropsko proleće. Ipak, isti taj Partizan, uz "otpadanje" dela po dela savršene mašine sa početka sezone, ne liči na "valjak" koji se šalio sa rivalima u Superligi i posle dva kola u Ligi konferencija imao iskristalisan put ka proleću, pa je morao da strepi do poslednje sekunde protiv limitiranih Kiprana.

Objektivne okolnosti nikada nisu bile nešto za šta su navijači marili u Humskoj, pa je tako i Slaviša Jokanović svojevremeno dočekao da ga glas crno-bele javnosti bukvalno otera iz kluba posle duple krune i obezbeđene evropske jeseni protiv Žiline. Od Partizana se pored rezultata uvek očekuje i utisak, a to u poslednje vreme sa kadrovskim problemima koji su pogodili direktno u kičmu tima, ruku na srce, nije bilo moguće.

Partizan je "preživeo" Evropu, ostaje mu da u teškim okolnostima i bez podrške navijača "preživi" i poslednje dve utakmice u Superligi i da se što bolje pripremi za nastavak sezone kakav niko od onih koji su sipali gnev po svima sigurno nije očekivao u julu kada je počela borba na tri fronta.

A za utisak koji predstavlja "kost u grlu", navijačima će sigurno biti mnogo više mogućnosti kada vezni red i napad budu činili svi oni koji su preksinoć bili primorani da navijaju uz male ekrane. Manevar sa Jovićem, Pavlovićem i Menigom ne može da bude isti kao kada se u njemu nalaze Natho, Pantić i Lazar Marković, a o razlici između ubojitog Rikarda i talentovanog Milovanovića, takođe, ne vredi polemisati.

Kada se doda brojka od 33 odigrana meča u tri takmičenja za nepunih pet meseci, jasno je da slika nikako ne može da bude toliko crna kako je predstavljena kroz uvrede pojedinaca sa tribina Partizanovog fudbalskog doma, upućene timu u kome je, između ostalih, bilo šestoro "dece" iz omladinske škole crno-belih. 

Rikardo preskače Metalac

NAJBOLjI strelac Partizana Rikardo Gomeš oporavlja se u kućnom ambijentu posle pada na treningu uoči utakmice sa Anortozisom i prema informacijama iz kluba dobro se oseća. Narednih dana ga očekuju dodatna ispitivanja, sigurno će propustiti gostovanje crno-belih u Gornjem Milanovcu u ponedeljak, a gotovo izvesno i poslednji prvenstveni meč jesenjeg dela protiv Kolubare u četvrtak u Humskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)