"POSLE BARIJA, ISPISALI SMO OPET ISTORIJU!" Stanković: Ovo je za sve one koji znaju da pate sa Zvezdom! (VIDEO)

Novosti online

09. 12. 2021. u 23:20

DEJAN Stanković je odmah po direktnom plasmanu u osminu finala Lige Evrope rešio da "otvori dušu".

ПОСЛЕ БАРИЈА, ИСПИСАЛИ СМО ОПЕТ ИСТОРИЈУ! Станковић: Ово је за све оне који знају да пате са Звездом! (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Nakon što je Crvena zvezda odigrala nerešeno sa Bragom u Portugaliji, prvo je burno slavio na terenu, a onda radost nije skrivao ni pred kamerama koje su ga sačekale za izjavu posle meča.

- Posle Barija (kada je Zvezda postala prvak Evrope 1991. godine), ovi momci su ispisali istoriju. E, to je ono što smo pričali, to je taj momenat, ta utakmica... Da, bilo je teško, da, imali smo mnogo izostanaka, uz to nas je malo poljuuljala i povreda Njegoša Petrovića na zagrevanju... Ali, skupili smo snagu i pobedili. A ova pobeda je za sve crveno-bele, za sve koji znaju da pate sa Zvezdom, da se raduju s njom. Veliki je ovo uspeh kluba, a pre svega moram da kažem i stručnog štaba, mojih saradnika koji su 24 sata dnevno uz ove momke, koji ne odustaju, i kad boli i kada ne boli... I, naravno, onda onda dolaze oni, momci koji ispišu istoriju. A osvojiti 11 bodova u ovakvoj grupi jeste za istoriju, gotovo u dahu je rekao Stanković.

O tome šta sledi, pa i pričama o eventualnom odlasku u drugi klub, kratko je naglasio samo ovo:

- Ja sam realista u životu, treba da radimo još dosta, da malo i osvežimo tim... Ali, o tome će se pričati posle, u ovom trenutku ne znam ni šta bih rekao od sreće. U karijeri sa Zvezdom bilo je baš lepih momenata, ali ovo je ono pravo!

Dejan Stanković na meču Braga - Crvena zvezda u Ligi Evrope / Foto: Tanjug/AP

Na kraju je upitan kako bi ocenio igrače, a ocene su...

- Deset za zalaganje, deset za požrtvovanje, deset za veru, za odricanje... Momci su bili fenomenalni. Igrali smo pritom protiv mnogo dobre ekipe, mnogo, mnogo dobre... To ne treba smetati s uma, Braga je 4. u Portugalu! Ali, nismo hteli da se predamo. Primili smo jeftin gol, ali smo odmah odgovorili, jer smo spremali scenarije šta ako se ovo desi, šta ako ono. I, malo smo korigovali linije, videli ste i sami da nismo "pali" posle tog gola, naprotiv.... Nema šta, velika je ovo pobeda, oduševljeno je zaključio Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)