TRANSFER "OTMICA": Dušan Vlahović ide u Premijer ligu, ali ne tamo gde su ga mnogi očekivali?!

D. N.

08. 12. 2021. u 16:58

DUŠAN Vlahović je pred rastankom sa sadašnjim klubom, a Fiorentina se izgleda pomirila s tim da ga neće još dugo zadržiti u svojim redovima.

ТРАНСФЕР ОТМИЦА: Душан Влаховић иде у Премијер лигу, али не тамо где су га многи очекивали?!

Tanjug/AP

Tome u prilog idu i najnovije informacije koje je o našem mladom golgeteru objaila italijanski "Korijere delo sport".

Ali, krenimo najpre redom.

Pomenuti 21-godišnjak je oduševio Evropu svojim napadačkim sposobnostima, pokazivao ih je i u dresu Fiorentine, s kojom ne želi da produži saradnju koja je predviđena da traje još godinu i po dana, ali i u dresu Srbije, s kojom je izborio direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje će se u Kataru održati 2022. godine.

Činjenica da je, bar za sada, prilično uporan u stavu da ne želi da novi ugovor s "violom", ali i da je pritom krajnje profesionalno posvećen svojim klupskim obavezama o čemu svedoče istinske Vlahovićeve bravure, dovela je do toga da ga traže mnogi velikani evropskog fudbala.

Pominjali su se još letos Totenhem i madridski Atletiko, potom su u prvi plan redom izbijali Juventus, pa Pari Sen Žermen, da bi pre dve sedmice dana engleski "Dejli mejl" javio da Mančester junajted želi da dovede Dušana Vlahovića, a italijanska "Republika" navela da bi ipak mogao u Mančester siti. Ipak, izgleda da je u celoj priči jedino tačno da se seli u Englesk

Dušan Vlahović - Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

 

Iako je Vlahović, nešto ranije ove jeseni, odbio da u elitnom engleskom takmičenju igra za Arsenal, upravo tamo ga "šalju" i Korijere delo sport i britanski tabloid "San".

U tom tekstu se navodi sledeće:

"Svi su poludeli za Dušanom Vlahovićem. Špic Fiorentine, koji je u prvom delu sezone već dao 15 golova na 17 mečeva, sviđa se i Juventusu i Totenhemu, ali kako javljaju naše kolege iz engleskog Sana, još jedan klub je ušao u trku za srpskim napadačem.

I, taj klub je trenutno na pol-poziciji.

U pitanju je Arsenal menadžera Mikela Artete, koji mora hitno da rešava golgeterske probleme. Zapravo, 'tobdžije' su u prvih 15 kola Premijer lige samo 18 puta zatresle mreže rivala. Ekipa je trenutno sedma na tabeli, ali sa jednim od najgorih napada u Premijer ligi, za šta 'krivicu' snose Aubamejang, Lakazet i Pepe. Vlahović bi, dakle, predstavljao više nego dobro rešenje u zimskom prelaznom roku, iako Fiorentina cilja visoko:

Trenutna cena za ovog špica je oko 80 miliona evra.

Arsenalov trener Arteta je ovako prokomentarisao trenutnu situaciju na 'fudbalskoj pijaci':

Mikel Areta foto: EPA

- Pričamo o tome. Pričamo svake nedelje o tome kako možemo da unparedimo naš tim i koje stvari mogu da se dese u januarskom prelaznom roku koje bi mogle da utiču na našu ekipu. Za neke igrače imamo čak i 'letnje' rešenje, jer imamo plan i šta će se dešavati u zimskom prelaznom roku, ali i šta će se zbivati u letnjem. Mnogo toga treba da se obavi, znamo to i ne očekujemo neke ogromne stvari da se dese, ali moramo da budemo vrlo agilni na transfer-pijaci, ne bi li smo pojačali tim. Moramo biti spremni (na takve poteze) jer je ovo onaj deo sezone u kome mnogo toga može da se dogodi, mogu i povrede da se dese, pa za sve treba biti pripremljen", cirao je "Korijere delo sport" stratega londonskih "tobdžija"

Zašto Fiorentina traži ogroman novac za Vlahovića?

Podsetimo, Dušan Vlahović je rođen 29. januara 2000. u Beogradu, ponikao je u Partizanu, iz kog je 1. jula 2018. prešao u Fiorentinu kada je njegova tržišna vrednost bila procenjena na milion evra, ali je klub iz Firence platio dvostruko više, da bi obezbedio potpis supertalentovanog napadača kog su hteli i drugi klubovi. 

Sada je on višestruko skuplji, a tome su doprinele i fantastične igre u Italiji, gde je nedavno Vlahović oborio "neoborivi rekord", ali i u reprezentaciji Srbije, u čijoj je omladinskoj selekciji šest puta bio strelac na 11 utakmica, dok je u "A" timu "orlova" dao sedam golova na 14 mečeva.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba