"MOGAO BI MALO DA POVEDE RAČUNA!" Stanković zagrmeo pred Braga - Zvezda: Neki su se umalo onesvestili, a on...

Novosti online

08. 12. 2021. u 15:57

CRVENA zvezda sutra od 21 sat igra protiv Brage utakmicu koja će odrediti u kom evropskom takmičenju će crveno-beli igrati na proleće.

МОГАО БИ МАЛО ДА ПОВЕДЕ РАЧУНА! Станковић загрмео пред Брага - Звезда: Неки су се умало онесвестили, а он...

FOTO: FK Crvena zvezda

Očekivanja od utakmice u Portugaliji izneo je trener šampiona Srbije Dejan Stanković koji je svestan kvaliteta rivala.

- Moglo bi se reći da je ovo diplomski rad posle dve godine zajedničkog rada i napretka, dobrih utakmica i trofeja. Pokušavam da im predočim da jednom utakmicom možemo da uđemo u osminu finala Lige Evrope. Ponavljam im da je ovo kao da igramo šesnestinu finala i da imamo pozitivan rezultat iz prve utakmice. Ne želim da budem podređen u Bragi. Ako se to bude desilo, gledaćemo kako svi zajedno da odigramo defanzivu. Želim da budemo hrabri sa loptom... Ovo je stvarno jedna lepa utakmica da napravimo nešto veliko - rekao je Stanković.

Braga je tim koji je "večito" četvrti u tamošnjem prvenstvu, teško gubi na svom terenu u popularnom kamenolomu.

- Moramo da budemo strpljivi kada je reč o posedu lopte. Imaju taj kvalitet, kao i u napadanju dubine. Odlično napadaju prostor i u poslednjoj trećini terena. Takvi su bili u Beogradu, pa smo uspeli. Braga igra odlično, u fenomenalnoj su formi. Ekipa kao da je promenila odnos, nisu isti kao u septembru. Posao će biti teži, respektujemo ih, ali znamo im vrline i mane. Šta god da se desi, rekao sam da smo pobednici. Ali ovakve šanse ne smete da propuštate.

RADOST Fudbaleri Zvezde u prvoj utakmici protiv Brage/FOTO: M. Vukadinović

Neće Stanković moći da računa na jednog od najbitnijih igrača, Sekua Sanoga za koja je prvi deo sezone po svemu sudeći završen.

- Sve smo pokušali da uradimo, ali ne ide. Nije zalečio povredu i to je veliki hendikep. On nam mnogo donosi kada je reč o ravnoteži. Kada god je on sve pohvatao na sredini, mi smo u ofanzivi bili ubojiti. Ali vratili smo Njegoša u takmičarski ritam. Igra odlično, čak fenomenalno u poslednje vreme. On će biti Sekuova zamena.

Takođe, put ovog gostovanja neće krenuti ni Filipo Falko.

- Neće putovati, ima neku povredu. Mislim da bi on mogao malo više da povede računa o sebi. Pogotovo u momentima kada nam treba svaki igrač. Možda bi nekad trebalo stisnuti zube. Ali to ide od karaktera do karaktera. Imali smo ovde igrače koji su igrali povređeni, kao Sanogo što je igrao sa pokidanim mišićem, kao što je Katai igrao sa temperaturom 38,2, pa umalo nije pao u nesvest.

Šef stručnog štaba crveno-belih je potom istakao da mu nekada na terenu više trebaju pravi ljudi, nego igrači.

- To su ti karakteri o kojima ja pričam. Nekada nije dovoljno 100 odsto, treba 120. Neko to ima, neko to nema. I nikada neće imati. E tu se pravi razlika, kada treba da se dođe do završnog cilja. Tu dolazimo do onoga što sam ja govorio, da će mi nekad više značiti čovek na terenu, nego igrač. To su oni momenti kada treba stisnuti zube, kada reskirate celog sebe zarad grupe. To je za poštovanje i naklon do neba. Svaka čast. Neko to ima, a neko nema, i nikad neće imati.

Naglasio je i da se Veljko Nikolić pre dva dana vratio treninzima, ali da nije spreman da igra na ovoj utakmici.

Ipak, ni Braga ne može da se pohvali dobrim zdravstvenim biltenom.

- Moje informacije govore da su Galeno i Musrati trenirali. Ne znam samo u kakvoj su kondiciji i da li će njihov trener reskirati.

Nema sumnje da će Zvezda biti pod velikim pritiskom, no trener šampiona Srbije veruje u kolektivnu igru.

- Da ponovim, oni igraju mnogo življe i direktnije nego pre dva meseca. Baš igraju ozbiljan fudbal, direktni su. Mi ćemo gledati da odgovorimo organizacijom i strpljenjem. Biće trenutaka kada ćemo da patimo. Ali je važno da, kao u Beogradu, patimo zajedno i da se zajedno branimo.

Dodatna motivacija za ovakve mečeve nije potrebna.

- Biće neki govor, koji dođe kao posledica emocija. Kada dođu ovakve utakmice igrač je svestan šta ga očekuje. Imali smo dva taktička treninga, delovali su mi fokusirani. Sutra je dan kada svi treba da damo više od maksimuma, da pretrčimo kilometar ili dva više, pa i da bacimo ta dva kilometara. Na ovakvoj šansi smo radili dve godine. Možda bude i neka druga šansa, ali što bi rekao Žoze Murinjo finala se ne igraju, ona se pobeđuju.

Aleksandar Katai/FOTO: M. Vukadinović

Za kraj je odgovorio na pitanje da li bi direktan plasman u osminu finala bio ravan ulasku u Ligu šampiona.

- To vama ostavljam da analizirate. Imaćete o čemu da pišete narednih dana, možemo i u Ligu konferencija. Videćemo... Od šest ishoda, računajući i drugi meč, nama odgovaraju četiri - zaključio je Stanković.

Naveo je i da će crveno-beli imati podršku od oko 2.500 navijača u Portugaliji.

BONUS VIDEO: DAN KADA SE ZVEZDA POPELA NA KROV SVETA: Pre 30 godina crveno-beli su ostvarili legendarni uspeh

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)