"AKO ODEŠ U ZVEZDU, NE VRAĆAJ SE": Kako je Mocu otac odveo u Partizan (VIDEO)

Novosti online

03. 12. 2021. u 14:48

LEGENDARNI Momčilo Moca Vukotić preminuo je u 72. godini života posle duge i teške bolesti. Bio je i ostaće jedna od najvećih legendi Partizana. Čovek koji je u ovom klubu proveo gotovo čitavu karijeru uz samo jednu sezonu u francuskom Bordou.

АКО ОДЕШ У ЗВЕЗДУ, НЕ ВРАЋАЈ СЕ: Како је Моцу отац одвео у Партизан (ВИДЕО)

Foto arhiva VN

Moca je ljubav prema Partizanu nasledio od svog oca, a jednom prilikom je u intervjuu koji je dao kao penzioner otkrio i da ga je Crvena zvezda svojevremeno želela, ali da nije postojala šansa da pređe u redove večitog rivala.

- Igrao sam za svoju osnovnu školu. Zvezda je organizovala turnir osnovnih škola i to im je služilo za selekciju, treneri Zvezde su posmatrali decu i birali ih za fudbalsku školu. Posle utakmice mi je prišao trener Zvezde i rekao mi da su zadovoljni kako sam igrao i da bi voleli da dođem u Zvezdu. Rekao sam mu da već treniram u Partizanu i da sam partizanovac i da je to neostvarljivo. Da se pohvalim kod oca, to sam mu preneo, ali mi je otac rekao: "Ako nameravaš da ideš u Zvezdu, kući se ne vraćaj" - prisetio se svojevremeno Moca Vukotić.

Moca je odigrao je 791 utakmicu u crno-belom dresu, uz 339 golova, ostavio je dubok trag u Partizanu i prema mnogim mišljenjima najbolji je fudbaler crno-belih u istoriji.

Sa Partizanom je osvojio tri šampionske titule (1976, 1978, 1983).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade