ODREKAO SE SRBIJE, PROMENIO REPREZENTACIJU, A SADA JE ZVEZDA MILANA! Ko je veliki talenat "rosonera" koji je izdao "orlove"? (FOTO)
Profimedia

Početkom prošle godine fudbalski klub Milan predstavio je novo pojačanje. Na stadionu "San Siro" pojavio se golobradi momak Miloš Kerkez (18) koji je zajedno sa Paolom Maldinijem pozirao nakon potpisivanja ugovora.

Mnogi su bili u čudu kada su ugledali tada 17-godišnjeg dečaka iz Srbije u velikanu sa "čizme". Jasno je da su mnogi odmah pomislili kako su "orlovi" dobili ogromno pojačanje na levom beku, najdeficitarnijoj poziciji u našem fudbalu, ali...

Odrekao se Srbije, pa promenio reprezentaciju

ODREKAO SE SRBIJE, PROMENIO REPREZENTACIJU, A SADA JE ZVEZDA MILANA! Ko je veliki talenat

Profimedia

 

Kerkez nije baš ponosan na svoje poreklo. Iako rođen u Vrbasu, a prve fudbalske korake napravio u Hajduku iz Kule, mladi defanzivac odlučio je da ga ne zanima naša reprezentacija, pa je brže bolje odlučio da igra za Mađarsku.

ZALUDEO JE HRVATE, POSTAO MILJENIK "DELIJA", A SADA JE PONOVO HIT REGIONA! Bivši napadač Zvezde rešeta mreže, Dinamo iz Zagreba ga je dobro upamtio, sada juri titulu! (FOTO)

U dogovoru sa svojom porodicom, dok je igrao za ekipu Đera, odlučio je da promeni boje i zaigra za mlađe selekcije reprezentacije Mađarske. Trenutno je član omladinske selekcije za koju je odigrao pet mečeva, iako mu je tek 18 godina.

- Razgovarali smo o toj temi u okviru porodice. Mišljenja nam se podudaraju. Definitivno želim da igram za reprezentaciju Mađarske, ne poričem, odluka je sazrela dok sam igrao za Đer - rekao je 17-godišnji levi bek.

Otac priznao da je problematičan

 

 

Mladi fudbaler važi za jako problematičnog momka. Velike probleme je imao u ekipi Rapida iz Beča gde je mnogo puta kršio klupska pravila, pa je čak i otac jednom prilikom pričao medijima u Mađarskoj kako mu je sin problematičan.

- Njegov otac je istakao činjenicu da njegov sin pravi ogromne nezgode svojim ponašanjem. Takođe je rekao kako je Rapid imao ogroman problem s njim i njegovom disciplinom i da je to jedini razlog zašto nije ostao duže tamo u Austirji. Nakon Rapida je otišao u Đer. Prema rečima Miloševog oca, Miloš 'uopšte nije lak za vođenje i treniranje', ali u isto vreme, on je vredan i nakon svakog treninga ostaje duže da bi odradio dodatne zadatke - pisao je mađarski novinar Akoš Varga.

Postizao golove i za prvi tim Milana

 

 

Kerkez je sada nova nada Milana. Italijanski mediji već bruje o njegovim partijama u crveno-crnom dresu. Trener Stefano Pioli ga je čak registrovao za mečeve Serije A, tako da nije isključeno da će ove sezone dočekati debi u seniorskom fudbalu.

GDE JE I ŠTA RADI LJUBIMAC "DELIJA"? Jedan je od najboljih stranaca u istoriji Zvezde, svi ga pamtimo po davljenju miljenika "grobara", a evo čime se danas bavi!

Tokom letnjih priprema priključen je prvom timu, a uspeo je da postigne i dva gola na meču protiv Pro Sesta kada je ušao sa klupe i u 88. i 91. minutu pogađao mrežu.

Srbija jeste izgubila levog beka, ali teško da su postojale bilo kakve šanse da Kerkez ikada zaigra za "orlove". 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (12)

Loading
coa

01.12.2021 10:02

Zašto plačete za nekim ko to nije zaslužio, dečak nije hteo da igra za Državu u kojoj je rođen, puno sreće i zdravlja mu želimo i to je kraj

Шумадинац

01.12.2021 12:27

Ако нека иде, забранити му улаз у Себију

Miami

01.12.2021 12:36

Gledace Mondijal samo na TVu, hahaha.. Salu na stranu. Uvesti zakon kojim se oduzima drzavljanstvo svima koji odbiju da igraju za Srbiju.

Pedja. A

01.12.2021 15:52

Mislim da se nemamo zbog cega ljutiti, porodica su madjari, i osetili su da im dete treba igrati za Madjare. Da sam ja rodjen u madjarskoj i da mi dete treba igrati fudbal ja bi ga doveo u srpsku reprezentaciju. Drugo ja hocu da kazem, mozda su nasi svojim ponasanjem to i zasluzili, iz licnog primera mogu to da potvrdim. Pre 5-6 godina moj sin kao talentovan fudbaler prijavio se da dodje u FSS kamp za srpsku decu koja rastu u inostranstvu, i dobio je poziv kao jedan od odabranih. Kao sesnaestogodisnjak, otisao je sa puno entuzijazma, jer smo mu mi usadili srpstvo u krv. Medjutim tamo su ga toliko istraumirali, jer dete nije naviklo da ga neko psuje, da se dere bez razloga, itd. Ali da zanemarimo i to, umesto da ga probaju kako igra na svojoj poziciji, ofanzivnog veziste, krila ili napadaca, jer je mogao da igra na svim tim pozicijama, oni su ga stavljali u odbranu, jer nisu imali dovoljno dece za te pozicije. I na zavrsnoj utakmici, kada su i roditelji prisustvovali, on nije dobio ni minut da igra svoju poziciju. Mislim da u nasem savezu ne vode uposte racuna o tim stvarima, vazno im je bilo da se uzmu pare za kampa, a mi roditelji smo naseli na tu prevaru. Neke stvari bi se pothitno trebale menjati u nasem savezu, jer ovakav nacin samo odbija talente od reprezentacije.

Петар

01.12.2021 17:26

Дечко тешко да је Мађар. Прво име му је Милош а друго ни Керкез није неко Мађарско презиме, колико ја знам. Остале ствари не могу да коментаришем јел не знам. Пуно среће а на светском навијај по срцу.

Vrbas

01.12.2021 19:08

Prvo,nisu Madjari nego Bosanci,drugo,mali je 2 puta bio u Pazovi sa reprezentacijom i rekli su mu da ce ga zvati i niko ga nikad nije pozvao vise !to je jedina istina koja se moze lako proveriti a ko je kriv za to,lako se moze saznati ko je tada bio skaut i selektor za 2003 god

Zoran

01.12.2021 22:08

Pametan decko. Pa ko igra fudbal iz Srbije. Niko. Sve igraju fudbaleri koji igraju po inostranstvu. Ponavoljam pametan decko.

Ненад МБ

01.12.2021 22:29

Није више Милош сад је Миклош

Vrbas

02.12.2021 00:18

Jel ikad iko cuo da madjar da sinu ime milos.kerkezi su srbi hercegovci.

Dejan

02.12.2021 07:54

Čemu uopše i vest o njemu? Nije naš reprezentativac i ne treba ni da bude u vestima.

marko

02.12.2021 08:20

pa kad je decko od malih nogu umislio da je neka zvezda... pun je sebe, bahat... takav nam ne treba uopste