NEMAČKA DRUGI POLUFINALISTA DEJVIS KUPA: Kravic i Puc u sjajnom dubl meču eliminisali Veliku Britaniju

Č. Vuković

30. 11. 2021. u 22:31

SJAJAN teniski okršaj priredili su nam Nemačka i Velika Britanija u Dejvis kupu. Razlog za slavlje imali su "panceri" koji su slavili sa 2:1 i plasirali se u polufinale.

НЕМАЧКА ДРУГИ ПОЛУФИНАЛИСТА ДЕЈВИС КУПА: Кравиц и Пуц у сјајном дубл мечу елиминисали Велику Британију

Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Ništa nije slutilo da ćemo videti ovakav ishod nakon što je druga tabla Velike Britanije Danijel Evans pregazio Petera Gojovčika.

Očekivalo se da će 12. teniser sveta Kameron Nori savladati Jana-Lenarda Štrufa. Ipak, Nemac tako nije mislio, pa je posle pobede od 2:1 u setovima zakazao dubl koji je bio spektakularan.

U pravom epiku viđena je velika borba i dva taj-brejka u kojima su se bolje snašli Kevin Kravic i Tim Puc. Oni su savladali Džoa Salisberija i Nila Skapskog.

PORAŽENI Džo Salisberi i Nil Skapski/Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Koliko je meč bio izjednačen najbolje pokazuje činjenica da je viđena samo jedna brejk lopta i to u 12. gemu prvog seta i nisu je iskoristili reprezentativci Nemačke. Taj-brejk uvodnog dela igre bio je neverovatan, viđeno je 22 poena - 12:10.

Drugi set je bio još neizvesniji, a Britanci su propustili veliku priliku da meč odvedu u treći set, pošto su u 13. gemu vodili 0:5, ali su izgubili sedam vezanih poena i morali su rivalima da pruže ruku posle dva sata i četiri minuta velike borbe.

Ono što je zanimljivo za Kravica i Puca je to da su do sada na Dejvis kupu odigrali četiri taj-brejka i svaki su dobili (dva protiv Srbije i dva na ovom meču).

Nemačka je druga selekcija koja se plasirala u polufinale, a protivnika će saznati u četvrtak kada meč odigraju Rusija i Švedska. Druga reprezentacija koja je izborila učešće među četiri najbolje selekcije je Hrvatska i odmeriće snage sa boljim iz duela Srbija - Kazahstan (sreda, 16).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili