HOROR NA MARAKANI: Legendarni Italijan se setio meča protiv Zvezde (VIDEO)

Novosti online

30. 11. 2021. u 13:38

LEGENDARNI italijanski stručnjak i bivši trener Milana Arigo Saki evocirao je u svom delu "Besmrtni" uspomene na utakmicu između tog kluba i Crvene zvezde iz 1988. godine i revanša drugog kola Evropskog kupa.

ХОРОР НА МАРАКАНИ: Легендарни Италијан се сетио меча против Звезде (ВИДЕО)

Foto: EPA

Istorijska utakmica koja je odigrana dan kasnije nego što je planirano zbog guste magle koja se podigla nad Beogradom i "Marakanom" obilovala je uzbuđenjima. Igla nije imala gde da padne i viđen je meč do samih granica izdržljivosti.

Bilo je 1:1, odnosno 2:2 u ukupnom skoru kada se dogodio start Gorana Vasiljevića nad Robertom Donadonijem.

- Vasiljević je krenuo nasilno na Donadonija udarivši ga glavom i laktom u isto vreme. Roberto je udario o zemlju bez svesti. To su bili trenuci pravog horora: izgledao je mrtvo. Igrači su mahali rukama i stavljali ruke na svoje glave - opisuje Saki.

Kako je Donadoni ležao nepomično, Milanov maser Anđelo Pagani je bio prvi koji je dosegao do njega. Otvorio mu je usta i izvukao jezik iz slomljene vilice kako se ne bi ugušio...

FOTO: Nebojša Paraušić

 

- Roberto nije prikazao znake života, a onda je počeo da udara nogom po zemlji, što se dešava ljudima koji su doživeli traumu lobanje - zapisao je Saki.

Donadoni je hitno prevezen u bolnicu, a na poluvremenu spiker na stadionu je saopštio navijačima da je Italijan u dobrom stanju.

- Spiker je želeo da uveri sve na stadionu da se Donadoni osvestio i da osim slomljene vilice, nema većih poteškoća. Navijači Crvene zvezde su zviždali zbog njegovog dobrog zdravlja - priseća se Saki onoga što su čuli u svlačionicama.

Jedan od najvećih trenerskih umova italijanskog, ali i svetskog fudbala opisivao je magiju Marka van Bastena koji je izvodio egzibicione poteze na travnjaku najvećeg srpskog stadiona začinivši sa:

- Imao sam utisak da je čitava "Marakana" bila zaleđena potezima njegovog samopouzdanja i tehnike.

Meč je odlučen posle penala. Sadašnji sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela promašio je svoj udarac, nakon što je Frenk Rajkard imao priliku da svojim golom donese pobedu Milanu. Saki nije mogao da posmatra taj udarac, već je okrenuo leđa.

- U toku apsolutne tišine na "Marakani" čuo sam taj tup udarac kako lopta pogađa stativu. Krv se zaledila u mojim venama, ali nakon što je pogodila okvir gola, lopta se otkotrljala u mrežu. Nikada neću zaboraviti taj zvuk - himna sreće.

Vasiljević i tadašnji menadžer Crvene zvezde Borko Stanković posetili su Donadonija u bolnici nakon utakmice, a Milan je impresivno došao do vrha Evrope te sezone.

(Sportske.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)