ZVEZDA SILNA NA "MARAKANI" Crveno-beli očerupali "golubove"

Novosti online

28. 11. 2021. u 16:23 >> 16:23

FUDBALERI Crvene zvezde slavili su protiv Spartaka 3:0 na domaćem terenu u 18. kolu Superlige Srbije.

ЗВЕЗДА СИЛНА НА МАРАКАНИ Црвено-бели очерупали голубове

FOTO: FK Crvena zvezda

Domaćin je odigrao sigurnu i kvalitetnu utakmicu i to par dana nakon pobede nad Ludogorecom. Spartak je primio rane golove na startu prvog i drugog poluvremena, a domaćin je imao dovoljno kvaliteta da nakon ta dva zadata udarca ne dozvoli rivalu da se vrati u igru.

U 9. minutu pravo ni iz čega Zvezda je povela. Stefan Milošević je napravio faul, prekid iz pristojne udaljenosti izveo je El Fardu Ben, koji je frnuski naciljao Milana Rodića, a defanzivac je imao lak posao da glavom donese vođstvo domaćinu.

Do kraja poluvremena pišemo još silovit udarac Morisa Abrahama, koji je šutirao van šesnaesterca, a Milan Borjan otklanja opasnost.

Dejan Stanković je na poluvremenu u igru uveo Felipea Falka, a on se odmah odužio asistencijom. Eraković je dobro proigrao Italijana, koji glavom šalje loptu iza leđa odbrane,  a Ben, koji danas igra 150. meč koristi prostor da duplira vođstvo čete Dejana Stankovića.

FOTO: FK Crvena zvezda

Oprobao je potom u 57. minutu Njegoš Petrović, a tri minuta kasnije i Falko. Prvi je bio neprecizan, a Dubljević je kod udarca Italijana odlično reagovao.

Još jednom Zvezda trese mrežu u 63. minutu. Mirko Ivanić po levoj strani pronalazi Falka je uspeo da zatrese mrežu, a Ivković je nakon pregledanog VAR snimka poništio gol, zasmetao je fudbaler Zvezde golmanu rivala.

Ben se iskupio u 73. minutu. Ben je nakon nesporazuma odbrane gostiju pogodio prazan gol. Dubljanić je istrčao, Branković je krenuo ka lopti, sudarili su se, a situaciju je iskoristio Ben za drugi gol!

Do kraja meča Zvezda je mirno i iskusno duel privela kraju i zasluženo slavila.

CRVENA ZVEZDA - SPARTAK 3:0 (1:0)

90+3' Todoroski je dobro šutirao, brani Borjan.

90' Velika šansa za Lazetića koji je otišao previše ukoso te nije uspeo da pored dvojice defanzivaca rivala uputi loptu u praznu mrežu.

85'  Gobeljić je pokušao po levoj strani, izgubio je loptu Ivanić ga spasava, traje napad već nekoliko minuta po levoj strani, a na kraju Spartak uspeva da se odbrani. Mirno Zvezda privodi meč kraju.

77' Ivanić je šutirao, nije bio precizan. Njegov pokušaj sa ivice šesnaesterca prolazi kraj gola.

71' Katastrofa Spartaka, Ben je nakon nesporazuma odbrane gostiju pogodio prazan gol. Dubljanić je istrčao, Branković je krenuo ka lopti, sudarili su se, a situaciju je iskoristio Ben za drugi gol!

69' Ivančević je šutirao iskosa, a pre nego što je neko od igrača Spartaka uspeo da preusmeri loptu ka golu Milana Borjana glavom je u duel ušao Aleksandar Dragović.

63' Mirko Ivanić po levoj strani pronalazi Falka koji sa desetak metara trese mrežu! VAR snimak je pokazao da je Ben, koji je bio blizu lopte, uticao na igru, te je gol poništen.

61' Felipe Falko je dobro šutirao, Dubljević fantastično brani.

FOTO: FK Crvena zvezda

58' Stefan Milošević će mesto ustupiti Milanu Maričiću.

56' Njegoš Petrović je od strane odbrane rivala dobio previše prostora, oprobao je udarac iz daljine, koji mu ovog puta nije bio baš naklonjen.

52' Abrahama je zamenio Srđan Hristić, prva izmena Vladimira Gaćinovića.

47' Eraković je odlično poslao loptu do Falka, koji je glavom šalje iza leđa odbrane, El Fardu Ben koristi nesigurnost odbrane za 2:0.

46' Felipe Falko ušao je u igru umesto Milana Pavkova.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

44'  Moris Abraham je raspalio po lopti, fantastičan pokušaj osamnaestogodišnjeg fudbalera, a sa druge strane još bolja reakcija Milana Borjana.

41' Ivković je upozorio Erakovića i Ivančevića da povedu računa o ponašanju na terenu, ali nijednog ni drugog nije sankcionisao, nakon kraćeg prekida nastavljena je igra.

32' Katai i Ivančević su se obostrano gurali u šesnaestercu gostiju, a Marko Ivković pokazuje prekršaj za goste.

25' Milan Pavkov pokušava, nije na najbolji način zahvatio loptu, Dubljević bez mnogo problema rešava opasnost.

FOTO: FK Crvena zvezda

23' Katai je pokušao glavom nakon jednog centaršuta, bio je neprecizan.

22' Zvezda je spustila ritam igre. Kontroliše domaćin igru i loptu, ali za sada nema promene rezultata.

17' Usledila je serija Crvene zvezde od tri kornera, uspevaju gosti da se odbrane. Zvezda igra visoki preing te rivalu ne dozvoljava da pređe na polovinu domaćina.

11' El Fardu Ben je došao do lopte, bio je u izglednoj prilici, ali ništa od opasnost po gol protivnika - faul.

9' Stefan Milošević je napravio faul, Ben je poslao odličan centaršut ka Milanu Rodiću, a defanzivac glavom trese mrežu rivala za rutinsko vođstvo domaćina.

1' Utakmica je počela, prvi napad na meču ima Spartak. Šimura je zapretio po levoj strani - korner za goste.

UOČI MEČA

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Petrović, Srnić - Ben, Ivanić, Katai - Pavkov.

Spartak (4-4-1-1): Dubljanić - Branković, Ivančević, M. Bogićević, Milošević, Bijelović, Šimura, Vidaković, Srećković, Abraham, Nikolić.

Crveno-beli se vraćaju na domaći kolosek nakon pobede nad Ludogorecom u Ligi Evrope (1:0) ovog četvrtka, dok rival

Strateg šampiona naše zemlje se najpre dotakao zdravstvenog biltena.

- Brzo idu utakmice, malo vremena za odmor. Navikli smo već na pritisak, moranje, temperature, povrede. Sigurno neće biti Nikolića, Živkovića koji ima istegnuće mišića, Dionija i Bakajoka. Videću u kakvom su stanju ostali posle večerašnjeg treninga - rekao je Stanković.

Svestan je trener Zvezde da je mnogo lakše igrati kada se pobedi u Evropi.

- Pobede su penicilin za sve. Imali smo utakmica gde smo gubili u Evropi, pa smo se vraćali jači. Drugačije su utakmice u Evropi i prvenstvu, bitno nam je da smo se dobro odmorili. Imaćemo fokus, igramo dve utakmice kod kuće, očekujemo šest bodova, da se približavamo kraju polusezone... Ne znam da li bismo igrali drugačije protiv Ludogoreca da je tu bio Rodić. Kada treba da se izađe na teren, bavim se igračima koje imam. Momci su to zaslužili. Pokazali su da se sa njima može sve.

Šef stručnog štaba "golubova" Vladimir Gaćinović ističe da je duel sa Crvenom zvezdom dobra prilika da ekipa vidi na kom je trenutno nivou:

- Zvezda je favorit, tu nema dileme. Utakmica  će nam dobro doći da se testiramo, da vidimo gde smo i na kom nivou. Bićemo u prilici da se izmerimo protiv ekipe evropskog formata, kolike su naše mogućnosti, sa željom da pružimo dobru partiju. Nemamo šta da izgubimo, ali nećemo biti opušteni. Igrači će dobiti određeni plan i zadatke, i ukoliko ih ispunimo i pružimo dobru partiju, pitanje je da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat. Svesni smo da Zvezda prevazilazi naše okvire, u rosteru imaju dovoljno igrača da sastave dva tima podjednakog kvaliteta, tako da se kadrovski problemi i utakmice sa Ludogorecom neće bitnije odraziti na koncepciju i sistem igre domaćina, rekao je Gaćinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina