SRBIJA MOĆNA PRED MEČ SEZONE: "Orlovi" raspucani protiv Katara

A. Ilić

11. 11. 2021. u 19:52 >> 18:53

FUDBALERI Srbije dočekali su Katar u prijateljskom meču. "Orlovi" su nadigrali rivala u drugom poluvremenu, te su zasluženo puleni Dragana Stojkovića upisali pobedu 4:0 (1:0)

СРБИЈА МОЋНА ПРЕД МЕЧ СЕЗОНЕ: Орлови распуцани против Катара

FOTO: M. Vukadinović

 Ali Almoez je u 13, a potom i 23. minutu meča dobro pripretio golu Srbije, a mladi Vanja Milinković-Savić fantastično je reagovao i sačuvao svoju mrežu. 

Kada je izgledalo da će mreže mirovati na poluvremenu, da tako ne bude potrudio se Saša Lukić. Fudbaler Torina upisao je prvi gol u dresu seniorske selekcije Srbije. 

Radonjić je prošao fantastično po boku, zavrnuo je loptu na peterac, a golman gostiju odbija loptu, međutim, pravo do Lukića koji ju je plasirao pod prečku. 

Stojković je na poluvremenu napravio četiri izmene. Zaigrala je naša reprezentacija sa dva napadača, a to je dalo rezultat.  

Luka Jović je odlično reagovao u 52. minutu, nakon što je Sergej Milinković-Savić napravio višak na boku i poslao loptu do napadača Reala, a njemu kao da se zalepila lopta za nogu, prevario je čuvara, napravio dovoljno prostora za šut i uvećao prednost "orlova". 

FOTO: M. Vukadinović

Nije se još na semaforu "Marakane" promenio rezultat, a pre nego što je upisano ime strelca drugog gola, odmah je usledio i treći. Dušan Vlahović je iskoristio odličnu loptu Nemanje Radonjića, razmenili su dupli pas on i Sergej, a celu situaciju odlično je ispratio napadač Fiorentine koji je uvećao prednost Srbije na 3:0. 

Proradila je italijanska veza u 84. minutu meča. Dušan Vlahović je povukao po levoj strani, isprva je njegov pas ka Sergeju bio blokiran, a potom pronalazi usamljenog Milinković-Savića kome nije bilo teško da uveća prednost na 4:0. 

FOTO: M. Vukadinović

Srbija je pokazala da je spremna i raspoložena za izazov godine koji naše fudbalere očekuje ove nedelje od 20.45 u Lisabonu protiv Portugalije. Ulog u tom meču biće odlazak na Svetsko prvenstvo sa prve pozicije.

SRBIJA - KATAR 4:0 (1:0)
(Lukić45+1', Jović 52', Vlahović 53', S. Milinković-Savić 84')  

90' Produženo je drugo poluvreme za tri minuta. 

89' Očekivano, nakon četvrtog gola spao je ritam igre nežele naši momci da srljaju i bespotrebno rizikuju povredu. Nakon jednog kornera glavom je tukao Tadić - samo pored gola prolazi lopta. 

84' Dušan Vlahović je povukao po levoj strani, isprva je njegov pas ka Sergeju bio blokiran, a potom pronalazi usamljenog Milinković-Savića kome nije bilo teško da uveća prednost na 4:0. 

FOTO: M. Vukadinović

76' Čini se da je Srbija već sada arhivirala ekipu Katara. Dodaju se naši fudbaleri ispred šesnaesterca rivala, ali niko ne pokušava da ugrozi gol gostiju. 

74' Luka Jović iz igre je ispraćen aplauzom, mesto na terenu zauzeo je Dušan Tadić. 

71' Pomalo je sebičan bio Uroš Račić. Odlučio se da šutira iskosa, a ruku na srce, imao je boljih rešenja u datom momentu. 

68' Prvi udarac na gol Srbije u drugom poluvremenu. Uputio ga je Asadala, pokušao je da lobuje golmana Srbije koji je visok preko dva metara, neslavno se to završilo. Lopta visoko preko prečke odlazi u gol-aut. 

62' Marko Grujić je mesto ustupio Nemanji Gudelju. Odlično je fudbaler Porta igrao u prvom poluvremenu, stvarao dosta problema rivalu. Nešto ranije Alravi je ušao umesto Muhameda u timu Katara. 

FOTO: M. Vukadinović

53' Vlahović je već u sledećem napadu izbegao ofsajd zamku i zatresao mrežu rivala! 

52' Nakon jednog proigravanja po desnoj strani lopta se zalepila za nogu Luke Jovića koji je uspeo da nađe prostor između dvojice defanzivaca i zatrese mrežu rivala. 

46' Dosta promena napravio je Stojković u poluvremenu. Teren je napustio Saša Lukić, na teren je ušao Dušan Vlahović. To znači da će Srbija nastaviti sa dva napadača.  Andrija Živković je mesto ustupio Sergeju Milinković-Saviću. Strahinja Pavlović je teren napustio, a menja ga Aleksa Terzić. Dok je Nemanju Maksimovića zamenio Uroš Račić. Hatim, Madibo i Muntari su u gostujućem timu napustili igru, ušli su Aleldin, Asadala i Budiaf. 

PUBLIKA VEČERAS RAZOČARALA "ORLOVE": Ovi momci su zaslužili više pred meč sezone 

Nedostaje podrška navijača večeras na stadionu "Rajko Mitić". Mali broj navijača došao je da isprati "Orlove" na meč sezone. 

FOTO: M Vukadinović

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45'+2 GOL! Srbija je povela. Saša Lukić je našoj reprezentaciji doneo prednost nakon prelepe akcije po desnoj strani. Nišlije Živković i Radonjić su povukli kontru, a nakon odbitka golmana Katara lopta je pala na nogu fudbaleru Torina koji donosi Srbiji zasluženu prednost! 

45' Dva minuta produženo je prvo poluvreme. 

44' Luka Jović je morao da zbog povrede napusti igru, ali deluje da nije ništa ozbiljno vratiće se. 

41' Sada je gotovo sve vreme lopta u nogama naših fudbalera koji stihijski obleću oko gola  Kataraca. Za sada su to jalovi pokušaji. 

FOTO: M. Vukadinović

38' Novi nalet naše reprezentacije. Radonjić je poslao idealnu loptu u peterac, pokušao je da ukliza Jović, za sekund kasni fudbaler Real Madrida. Šteta, lepa prilika za našu reprezentaciju, koja se budi i igra sve bolje. 

37' Grujić je najraspoloženiji do sada. Dobro ga je uposlio Radonjić, on šalje loptu ka petercu, ali niko ne prati njegov pokušaj - lopta za goste. 

31' Madibo je prvi fudbaler sa javnom opomenom na večerašnjem meču. 

24' Luka Jović već drugi put šalje dobru loptu, ali ispred naših napadač a stoje dobro organizovani štoperi rivala, samo korner za Srbiju. 

23' Dobra prilika za goste. Almoez je isčačkao loptu kod Strahinje Pavlovića, po drugi put V. Milinković-Savić uspeva da odbrani gol protiv raspoloženog napadača Katara. 

19' Nema u ovom periodu mnogo opasnosti. Srbija ima kontrolu lopte, ali ne dolazi do gola Katara. Beležimo i pokušaj Marka Grujića koji nakon kornera tuče glavom daleko od gola. 

FOTO: M. Vukadinović

11' Ali Almoez je dobro istrčao kontru, šutirao, ali je Vanja Milinković Savić odlično odbranio njegov udarac. Golman Torina je morao da se "izduži" kako bi zaustavio udarac rivala. 

5' Velika prilika za Srbiju. Grujić je presekao napad rivala, poslao do Živkovića, a on do Jovića, na kraju je Maksimović izašao pred Alšida, koji je odlično reagovao. 

1' Utakmica je počela napadom gostiju. 

UOČI MEČA 

SRBIJA – KATAR

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Irfan Peljto (BiH)

SRBIJA (3-4-2-1): V. Milinković-Savić – Spajić, S. Mitrović, Pavlović – Radonjić, Grujić, Maksimović, Mladenović – Živković, Lukić – Jović.

KATAR (3-5-2): Alšib – Migel, Kuki, Salman – Mohamed, Hatim, Madibo, Albajati, Elamin – Ali, Muntari.

Katar je u grupi A, a sa njima su svi učesnici odmeravali snage u prijateljskom duelu. Srbija je u prvom meču slavila 4:0 na gostovanju, dok sada u "revanšu" Dragan Stojković Piksi može da vidi kako stoje stvari pred meč godine koji u nedelju od 20.45 igramo u Lisabonu protiv Portugalije. 

U ovom trenutku samo pobeda Srbiji donosi direktan plasman u Katar, dok bi zavisno od rezultata u Irskoj večeras, u igri mogao da se nađe i remi. 

Nema sumnje da Portugalci žele osvetu nakon prvog duela na stadionu Rajko Mitić. 

Podsetimo, tada je u sudijskoj nadoknadi Stefan Mitrović spasao gol intervenišući na gol liniji. Kristijano Ronaldo je napravio svoj šou, smatrao je da je lopta završila iza linije srpskog gola, ali nije bilo gola. 

- Bližimo se kraju kvalifikacija. Ostale su još dve utakmice, Katar i Portugal. Imamo dva potpuno različita meča. Katar nema rezultatski značaj, ali želimo da nastavimo u istom ritmu – da pobedimo i pripremimo se za Portugal. Gledamo na taj duel kao na dobar trening. Fizički smo u Beogradu, a mislima smo već u Lisabonu - rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Piksi je najavio pred meč da će dosta promeniti tim. 

- Pošto nemamo pritisak rezultata, povući ćemo pametne poteze za tim. Šansu će dobiti igrači sa manjom minutažu. Možda će sastav biti kakav vi ne očekujete, ali moramo da razmišljamo o onome što nas čeka u nedelju.

Šansu će večeras dobiti i napadač Reala Luka Jović.

- Jović će igrati utakmicu, sigurno će biti na terenu. Od starta ili kasnije. Ali samo da pojasnim, nemamo rezervni tim. Naš tim su svi igrači na okupu. Ne delim igrače na prvi i drugi tim. Gledam ih kao na igrače koji u svakom momentu mogu sa velikom odgovornošću da igraju za Srbiju.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)