OVERA JESENI U HUMSKOJ Partizan od četvrtka ulazi u seriju od četiri meča pred svojim navijačima

M. BLAŽIĆ

25. 10. 2021. u 21:20

NAJTEŽE gostovanje u ovom delu sezone je arhivirano kako su u Humskoj želeli i sada je pred Partizanom otvoren put ka jesenjoj tituli.

ОВЕРА ЈЕСЕНИ У ХУМСКОЈ Партизан од четвртка улази у серију од четири меча пред својим навијачима

FOTO: M. Vukadinović

Pobedom nad TSC (3:1) Stanojevićevi puleni su stigli na dva trijumfa od liderske pozicije posle završenog prvog dela sezone (15 kola), ali kako se do 15. decembra i odlaska na zimsku pauzu igra još šest rundi drugog dela, na kompletne jesenje počasti će morati da sačekaju i ukoliko zabeleže pobede protiv Metalca (četvrtak, 17) i Čukaričkog (nedelja, 18.30).

Olakšavajuća okolnost za crno-bele je raspored do spuštanja zavese na superligaški fudbal u 2021. Partizan će, s obzirom na ubacivanje odloženog meča sa Metalcem i početak drugog dela posle domaćinstva Čukaričkom, odigrati naredne četiri utakmice kod kuće. Od osam duela koliko će se odigrati do pauze, Partizan gostuje samo dva puta (Voždovac i Metalac), i pritom samo jednom napušta Beograd.

Prva prepreka u domu crno-belih je Metalac, a zatim Čukarički. Posle evropskog gostovanja Gentu, imaju još dva superligaška dvoboja u svom "dvorištu", protiv Proletera i Vojvodine. Gostovanje je zakazano tek za 27. novembar (Voždovac). Partizan će još dočekati Novi Pazar, gostuje Metalcu, i jesen završava 15. decembra sa Kolubarom u Humskoj.

Dvostruki strelac iz meča sa TSC Nikola Terzić vrlo dobro zna da saigrači i on nemaju pravo ni na trenutak opuštanja, jer i najmanji kiks može drastično da umanji šanse za jesenje počasti.

- Na prvom smo mestu, u svaku utakmicu ulazimo kao da je najvažnija. Nadamo se da ćemo zadržati tu prvu poziciju do kraja - optimista je Terzić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a