ŠTIT ZA KORNER NEJMARA: Fudbaleri PSŽ slalomom izbegavali predmete bačene sa tribina Velodroma

G. ČVOROVIĆ

25. 10. 2021. u 20:38

STADION "Velodrom" u Marselju bio je u nedelju veče fudbalsko poprište u pravom smislu te reči, kao i uvek kada se igra derbi između domaćeg kluba i omraženih protivnika iz Pariza.

ШТИТ ЗА КОРНЕР НЕЈМАРА: Фудбалери ПСЖ слаломом избегавали предмете бачене са трибина Велодрома

foto: AP

Od stalnog dopisnika "Novosti" iz Pariza

Odnos Parižana i Marseljaca bio je uvek više od igre, a to se naročito ogleda kada je pitanju rivalstvo između PSŽ i Olimpika.

Tome je još dodatno doprinelo spuštanje napetosti posle pandemijskog karantina, navijači su sebi dali oduška, pa je vizuelno-zvučni spektakl na prepunom stadionu bio na vrhuncu. To su, nažalost, pratili i neredi koji su naročito postali karakteristični u francuskom fudbalu od početka ove sezone.

Filmski su delovale scene u kojima su izbezumljeni redari trčali iz ugla u ugao sa ogromnim žičanim mrežama za hvatanje svega i svačega što je ispaljeno iz ruku najmilitantnijih navijača, od upaljača i papirnih grudvi, do ključeva i plastičnih boca punih vode. Nejmar, s jedne strane, i Mesi, s druge, veštim slalomima izbegavali su projektile, pripremajući se da izvedu kornere.

Tokom prvog poluvremena, teško je bilo primetiti igrače na zelenom tepihu, od dima upaljenih baklji koji se spuštao s tribina gde se nalazilo 65.000 vatrenih navijača. Čisto fudbalski, tim trenera PSŽ Poketina je još jednom odigrao meč u kome se rezultatski provukao. 

Mesi nemoćan - Anri zna razlog

ZANIMLjIVO je da Mesi još nije pronašao put do mreže u prvenstvu ni u četvrtoj utakmici koju je odigrao za PSŽ od početka sezone (tri kao starter). Jedini put kada u prva četiri ligaška meča nije bio strelac je u debitantskoj sezoni u Barsi.

Legendarni francuski fudbaler Tjeri Anri zna razloge Mesijeve lošije realizacije. Pre svega to je igranje na desnoj stani umesto na poziciji polutke, a drugi razlog je taj što Argentinac još nije uspeo da se nametne kao vođa tima i ta uloga još pripada Mbapeu.

- Izolovan je, manje se gradi, manje prilazi. sve manje prima lopte. Ne kažem da je tužan, ali je izolovan. Uočljivo je da na desnoj strani ima problema. Moraju da pronađu način da Mesi, Nejmar i Mbape igraju zajedno - rekao je Anri.

BONUS VIDEO - Rat navijača: Haos u Francuskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)