FUDBAL JE IZGUBIO VELIKO IME: Predrag Stamenković o smrti Dragana Pantelića

Novosti online

20. 10. 2021. u 13:12

FUDBALSKA Srbija je u šoku. U 69. godini nas je napustio Dragan Pantelić, koji je podlegao posledicama virusa korona.

ФУДБАЛ ЈЕ ИЗГУБИО ВЕЛИКО ИМЕ: Предраг Стаменковић о смрти Драгана Пантелића

foto: Tviter

Pantelić je bez sumnje bio jedan od igrača koji je važio za fudbalsku legendu na prostorima bivše Jugoslavije, bio je igračka legenda FK Radnički iz Niša, a to je potom postao i vodeći klub kao funkcioner.

U periodu od 1997. godine do 2001. Pantelić se sa Milošem Drizićem uhvatio nezahvalnog posla, kada je grad okrenuo leđa Radničkom seo je u fotelju prvog čoveka kluba.

Nekadašnji fudbaler Radničkog, iz perioda kada je Pantelić bio predsednik, Predrag Stamenković u razgovoru za Novosti izjavio je saučešće Pantelićevoj porodici.

- Danas je mnogo tužan dan, kada sam čuo da Dragan više nije sa nama nije mi bilo dobro. Fudbal je izgubio veliko ime. U svoje, a i u ime brata Nenada, izjavljujem iskreno saučešće porodici Pantelić - počeo je Stamenković.

Stamenković je potom evocirao uspomene iz perioda kada je Pantelić vodio klub od 1997. do 2001. godine. Tada je zajedno sa bratom blizancem Nenadom Stamenkovićem nastupao u Radničkom.

- U svakom smislu Panta je bio legenda jugoslovenskog fudbala, a nema sumnje i Radničkog iz Niša. Imali smo čast da je bio predsednik kluba kada smo mi igrali. Pamtićemo ga kao harizmatičnog čoveka, istinsku legendu. Uhvatio se posla u vreme kada je Radnički bio pred gašenjem, a njegovim dolaskom sve je funkcionisalo kako treba.

Bio je veliki boem za života. Stamenković je ispričao i jednu anegdotu.

- Panta je bio strastveni lovac, pozvao je delegaciju predvođenu Zoranom Čolakovićem i nekoliko igrača na sastanak u Malči na njegovom ranču. Odveo nas je na potkrovlje, bio je strastveni lovac, pola tog prostora krasili su lovački, a pola fudbalski trofeji. Bilo je tu fotografija iz Radničkog, sa mečeva tima sveta, sa Bekenbauerom i brojne druge uspomene.

Stamenković je na kraju razgovora dodao da je Pantelić za svog mandata vratio navijače na niški Čair, a da je Radnički predvođen Čolakovićem igrao odličan fudbal u to vreme.

BONUS VIDEO - 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba