"SRBINE, ČAKIJA TI NE GINE" Hajduk iz Splita kažnjen zbog navijača

Novosti online

13. 10. 2021. u 20:18

HAJDUK iz Splita kažnjen je od strane Fudbalskog saveza Hrvatske zbog ponašanja svojih navijača.

СРБИНЕ, ЧАКИЈА ТИ НЕ ГИНЕ Хајдук из Сплита кажњен због навијача

FOTO: EPA

"Bjelica, Srbine, čakija ti ne gine", vikala je navijačka grupa Torcida Split treneru Nenadu Bjelici nakon utakmice Osijeka i Hajduka (1:1) u 11. kolu HNL-a.

- I, već tada bilo je jasno kako splitski klub čeka rigorozna kazna zbog sramotnog ponašanja njegovih navijača, piše hrvtaski portal "24 sata".

Disciplinski sudija Prve HNL-a Alan Klakočer je zbog reprezentativne pauze uzeo malo vremena kako bi pobrojao sve propuste, a danas je objavio kaznu. 

Foto: V. N.

Torcida Split

U njegovom saopštenju se navodi:

- HNK Hajduk kažnjen je zatvaranjem severne tribine na jednoj utakmici i jedinstvenom kaznom od 30.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava i diskriminacije gostujućih navijača tokom utakmice Osijek - Hajduk. U 43. minutu navijačka grupa Torcida bacila je baklju na tartan stazu, a u 62. minutu na tribini zapalila 17 baklji. U izveštaju oficira za bezbednost navodi se sledeće: Nakon utakmice, tokom davanja izjave, na severnoj tribini nalazili su se navijači Hajduka koji su gospodinu Nenadu Bjelici, treneru NK Osijek, uzvikivali “Bjelica Srbine, čakija ti ne gine…“

Portal "24 sata" ističe da će Hajduk kaznu odslužiti u 13. kolu prvenstva kada na Poljud dolazi Gorica.

Splićani su, inače, ove sezone ukupno kažnjeni sa 167.000 kuna (oko 21,3 hiljade evra), što je triput više nego svi ostali klubovi zajedno. 


BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni