STANKOVIĆ POHVALNO O INTERU: Zar ne vidite karakter tima? Ekipa će se boriti za Skudeto

Novosti online

13. 10. 2021. u 13:00

TRENER Crvene zvezde Dejan Stanković analizirao je za "Gazetu delo sport" trenutnu situaciju u Interu, klubu u kojem je stekao najveću igračku slavu.

СТАНКОВИЋ ПОХВАЛНО О ИНТЕРУ: Зар не видите карактер тима? Екипа ће се борити за Скудето

FOTO: M. Vukadinović

Biranim rečima je govorio i o strategu "nerazura" Simoneu Inzagiju koji ima težak zadatak - mora da odbrani Skudeto koje je prošle sezone osvojio Antonio Konte.

- Ovo je već Simoneov Inter. Zar ne vidite karakter tima? Da li vidite kako su postavljene utakmice? - počeo je Stanković.

Naglašava da je Inzagi još u igračkim danima najavio veliki trenerski potencijal.

- Sada, sa analizom utakmica, svi znaju sve o svima. Ali on je bio takav još pre 20 godina. Proučavao je svaku utakmicu, znao je svaku manu defanzivaca. Nije bio brz, nije imao ni sjajnu telesnu građu, ali znao je gde treba uloviti grešku i napasti protivnika. Protiv nekih igrača biste možda mogli da igrate i bez proučavanja, ali on je bio tamo i brinuo se o detaljima.

Ovaj Inter je malo drugačiji od onog iz prošle sezone, ali to ne znači da neće ponovo napasti titulu Serije A.

- Oni su strpljiv, konkretan tim. U poređenju sa Konteom, ovde ima malo više prostora za improvizaciju, za individualnu igru. Automatizmi i taktička organizacija moraju biti osnova, ali tada je ispravno poboljšati i individualne kvalitete.

Treba reći da je klub iz Milana pre početka sezone ostao bez dva verovatno najbolja igrača - Romelua Lukakua (Čelsi) i Ašrafa Hakimija (PSŽ).

- Već znam šta želite da me pitate: da li je Inter jači ili slabiji? Ali reći ću vam ovo: Bio sam šampion kao igrač, sad takođe i kao trener sa Crvenom zvezdom. Posle svakog uspeha ispravno je ubaciti svežeg vazduha u svlačionicu, videti neka nova lica. Ne kažem da gubite glad, ali podsvesno možete da osetite malo mentalnog umora, posebno nakon intenzivne sezone kao prošle godine. Kada ste preopterećeni, u jednom trenutku više ne možete da izdržite. Ne čini mi se da Džeko pruža manje od Lukakua, naprotiv. Na jedan način Inter je izgubio, na drugi dobio: boriće se za Skudeto do kraja sezone.

FOTO: M. Vukadinović

Mnogi vide Nikola Barelu kao kapitena "nerazura" u budućnosti. Vezista je pre nekoliko dana istakao da mu je Stanković bio idol.

- Sada je traka na ruci velikana kao što je Samir Handanović. Ali kako da ne razmišljamo o Bareli? Podelio bih lidere u dve kategorije, one koji stalno pričaju i one koji to liderstvo demonstriraju svaki dan. Nikolo je u drugoj kategoriji - zaključio je trener Crvene zvezde.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)