SFRJ ČETIRI OD ČETIRI: Uspešan dan reprezentacija sa područja bivše države u kvalifikacijama za Mundijal

Novosti online

08. 10. 2021. u 23:03

BIVŠA Jugoslavija - Ostatak Evrope 14:0. Reprezentacije sa područja bivše zajedničke države ostvarile su četiri pobede u sito toliko mečeva u kvalifikacijama za Mundijal. Nadamo se i očekujemo da će im se u subotu pridružiti i Srbija koju očekuje gostovanje u Luksemburgu.

СФРЈ ЧЕТИРИ ОД ЧЕТИРИ: Успешан дан репрезентација са подручја бивше државе у квалификацијама за Мундијал

FOTO: AP

Važnu pobedu zaveležila je Severna Makedonija na gostovanju Lihtenštajnu (4:0) a na ruku su našim južnim susedima išli i ostali rezultati u grupi J. Zahvaljujući pobedi Nemačke nad Rumunijom (2:1 - Rumuni do 53. minuta vodili prelepim golom Hadžija), te remiju Islanda i Jermenije, Makedoci su izbili na drugo mesto iza pancir divizije.

Crnogorci su golovima Marušića i dvbostrukog strelca Bećiraja slavili na gostovanju Gibraltaru. Na ruku sokolovima išao je i rezultat derbija grupe u kome su Turska i Norveška podelili bodove (1:1) pa je zaostatak za obe ekipe smanjen. Holandija je zadržala prvo mesto minimalcem protiv Letonije.

Hrvatska je golovima Perišića, Gvardiola i Livaje slavila na Kipru i zahvaljujući boljoj gol razlici preuzela lidersku pozicviju grupe H od Rusije koja je minimalnim rezučtatom savladala Slovačku.

Slovenija je u istoj grupi kao gost potvrdila klasu više od Malte, ali teško će izabranici Matjaža Keka i do baraža preko kockastih i zbornaje komande koji imaju po šest bodova više, uz tri utakmice do kraja za svaku ekipu.

Od ostalih rezultata izdvaja se remi Češke i Velsa (2:2) u duelu ekipa koje se bore za drugo mesto grupe E čiji pobednik je odavno poznat, to je polufinalista Lige nacija Belgija.

U derbiju začelja ove grupe, Estonija je savladala Belorusiju i prepustila joj "fenjer".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade