ODLEPIO ZA SRBINOM Jirgen Klop "prelomio": Dovedite mi ga u Liverpul

Novosti online

31. 10. 2021. u 13:56

LIVERPUL bi mogao da uskoro postane klub za koji igra srpski reprezentativac.

ОДЛЕПИО ЗА СРБИНОМ Јирген Клоп преломио: Доведите ми га у Ливерпул

Foto: EPA

Spominjao se ove jeseni Dušan Vlahović kao potencijalno pojačanje Crvenih, ta mogućnost još uvek nije otpala jer je pravo pitanje šta će se sve dešavati sa momkom koji briljira u dresu Fiorentine, ali - drugi Srbin je ovih dana želja Jirgena Klopa i rukovodstva kluba s "Enfilda".

Kako piše španski portal "Fićahes" ("Transferi"), Luka Jović je taj koji bi uskoro mogao da stigne u tabor Liverpula.

Evo i kako glasi taj nedeljni tekst pomenutog medija:

Foto: Tanjug

Luka Jović

"Liverpul nastavlja da radi na planiranju ekipe za narednu evro-sezonu, uzimajući u obzir da mora da popravi tim kako bi ostao u trci za titulom u Premijer ligi, ali i da bude ozbiljan kandidat za podizanje pehara UEFA Lige šampiona.

Jedna od pozicija koju Crveni žele da ojačaju je centralni napadač, jer nemaju dovoljan izbor takvih igrača koji bi donosili više mogućnosti za Jirgena Klopa u teškim mečevima.

Klopova nova meta

Roberto Firmino i Diogo Žota, koji su dobro počeli sezonu, prosto su igrači drugačijeg profila, za drugačije uloge. Brazilac ima slobodu, voli da je koristi na različitim delovima terena, dok je Portugalac direktniji, uvek pravi one 'dijagonale' kako bi akciju završio u šesnaestercu. Ali, nijedan od njih dvojice ne može da bije bitke sa centralnim defanzivcima, niti da dominira u skok-igri kada dođe do centaršuteva spoljnih (sa)igrača.

ATRAKCIJA Fudbaleri Liverpula, Foto AP

FK Liverpul

Jedno od imena koje Liverpul pomno prati kao pojačanje je - Luka Jović, koji je u komplikovanoj situaciji u madridskom Realu i želi da napusti taj klub kako bi negde drugde dobio pravu šansu. Situacija na fudbalskom tržištu je, dakle, baš onakva kakvu Crveni i te kako znaju da je iskoriste.

Srpski napadač je stara želja Jirgena Klopa, koji zna da je u pitanju vrlo pokretljivi špic, ali i koji ne samo da se izvrsno kreće u šesnaestercu, već ima i druge kvalitete. Zato odgovara opisu onoga za čim Livepul traga.

Luka Jović je, ponovimo, zainteresovan da promeni klub u sledećem prelaznom roku, Liverpul je zanimljiva mogućnost, iako bi u njega stigao da, najpre, bude rezerva", zaključuje pomenuti španski portal.

Jović tavori u Realu

Naš reprezentativac nikako da dobije pravu, a u poslednje vreme čak ni malu šansu u madridskog gigantu.

Foto: M. Vukadinović, AP, Tviter printskrin

Karlo Anćeloti i Luka Jović

Jović je, podsetimo, od septembra igrao 12 minuta protiv Valensije, deset protiv Majorke, zatim s klupe gledao remi s Viljarealom, a potom je 29 minuta protiv Espanjola iskoristio za jednu asistenciju, istina u porazu. Nije bio u protokolu u pobedi na gostovanju Barseloni, a protiv Osasune i Elčea ostao je neiskorišćena rezerva. Na ovom drugom meču, odigranom u nedelju, i pored velikih najava španskih medija da će biti starter - bio je sve vreme na klupi. I to iako prvi strelac ekipe, Karim Benzema, uopšte nije bio u protokolu, što praktično znači da trener Karlo Anćeloti nema neka naročita očekivanja od srpskog golgetera.

BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)