FUDBALSKA SELEKCIJA SRBIJE OD OKTOBRA 2020. NIJE PALA, IZUZIMAJUĆI PENALE: Godina bez poraza "orlova"

N. ILjUKIĆ

06. 10. 2021. u 20:27

ZNALI smo da dobijemo fudbalsku šamarčinu u junu 2019. u Ukrajini (5:0) kod selektora Krstajića, znao je i Tumbaković kod kuće da gubi u oktobru 2020. od Mađara (0:1), pa mesec dana kasnije na penale od Škota, ali ova Srbija pod Draganom Stojkovićem još ne zna za poraz u takmičarskim utakmicama.

ФУДБАЛСКА СЕЛЕКЦИЈА СРБИЈЕ ОД ОКТОБРА 2020. НИЈЕ ПАЛА, ИЗУЗИМАЈУЋИ ПЕНАЛЕ: Година без пораза орлова

FOTO: N. Skenderija

Istina, znao je i Piksi da oseti kako je izgubiti meč sa reprezentacijom, ali to je bilo samo u junu ove godine u dalekom Japanu protiv domaćina (0:1) u prijateljskom duelu. Sve u svemu, otkako je preuzeo "orlove", oni lete baš visoko.

Od debija 24. marta protiv Iraca u Beogradu na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru, Stojković i njegov tim još nisu izgubili u tim kvalifikacijama. Statistika kaže, ako ne računamo bolan poraz od Škota na penale pred kraj Tumbakovićeve selektorske ere, da je Srbija poslednji put poražena od Mađarske (0:1) u meču Lige nacija na stadionu "Rajko Mitić" 11. oktobra 2020.

Dakle, prošlo je skoro tačno godinu dana bez pada "orlova", pred njima su u subotu gostovanje protiv Luksemburga, pa meč sa Azerbejdžanom u Beogradu u utorak (20.45) i onda u novembru utakmica svih utakmica sa Portugalijom u Lisabonu.

U najavi duela u Luksemburgu u sredu su "na daljinu", iz Stare Pazove svoja očekivanja poslali Miloš Veljković i Uroš Račić.

- Luksemburg je ofanzivna ekipa, ipak sve zavisi od nas - kaže štoper Veljković.

Optimista je i vezista Valensije.

- Ako budemo igrali kao protiv Irske, dominiraćemo i pobediti i Luksembrug i Azerbejdžan - samouveren je Račić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)