PRVI DO KRAJA! U Crvenoj zvezdi ponosni posle pobede nad Ludogorecom

Z. ĆOROVIĆ

01. 10. 2021. u 21:53

POKAZALI su se kada je najteže. U pravom svetlu, složni i snažni. Zato je svima u Zvezdi, a najviše njenim navijačima, izvojevana pobeda u Bugarskoj protiv Ludogoreca posebno draga.

ПРВИ ДО КРАЈА! У Црвеној звезди поносни после победе над Лудогорецом

FOTO: FK Crvena zvezda

Mnogo je bitna na novom evropskom putu, koji je već sada dobro osvetljen sa maksimalnih šest bodova u džepu. Lepo se vidi da bi crveno-beli mogli da u LE odigraju još bolje i doguraju dalje nego prošle sezone, iako su i tada bili ravnopravni u bitkama sa velikanom Milanom, uprkos eliminaciji u šesnaestini finala.

Kada se boriš kao lav, pametno i dobro organizovano, onda se ne primeti da u ekipi fali četvorica sjajnih prvotimaca. Sigurno su Borjan, Katai, Dragović i Degenek uživali kraj malih ekrana dok su gledali prenos iz Bugarske. Korona ih je odvojila od ekipe, pribojavali su se mnogi da će to biti nedoknadiv hendikep... Međutim, na terenu u Razgradu Zvezda je bila neustrašiva. Taj snažan, napadački karakter u ekipu je usadio trener Dejan Stanković, pucalo se po golu Ludogoreca sa svih strana. Jedan pravi metak Gelora Kange srušio je rivala.

- Verovao sam da možemo do trijumfa. Imao sam izuzetnu želju da postignem pogodak, jer sam to učinio i 2016. godine kada smo igrali u Bugarskoj. Izuzetno mi znači gol, pogotovo što svi znamo koliko nam je bilo teško jer smo bilo oslabljeni. Zato bih se zahvalio saigračima na fenomenalnoj utakmici, disali smo kao jedan i funkcionisali odlično - istakao je Kanga.

Ofanzivni vezista Mirko Ivanić u prvi plan ističe vrhunski pristup i priprema meča.

- Odigrali smo taktički perfektnu utakmicu i bez ikakve dileme zaslužili pobedu. Imali smo više šansi, bili smo konkretniji i gol Kange došao je u pravom trenutku. Videlo se da smo se dobro spremili za utakmicu, skenirali smo ih na pravi način, odrađen je dobar skauting i sve se to pokazalo na terenu. Srećan sam zbog pobede, sada se okrećemo Metalcu, jer je i prvenstvo veoma bitno za nas - naglasio je Ivanić.

Sledeći izazov opet traži od Zvezde da bude prava. Crveno-beli u trećem kolu gostuju Midtjilandu, prošlogodišnjem učesniku Lige šampiona. Danci su osvojili samo jedan bod i u ovom meču motraće da idu na sve ili ništa.

Pogled sa vrha grupe F sada je mnogo lep.

- Ponosan sam na činjenicu da smo prvi u grupi posle dva odigrana meča, ali ima još da se igra, nismo ni na pola puta. Naravno, izuzetno mi je drago što smo lideri u grupi, voleo bih da tako i ostane. Mislim da smo u stanju to da se tu zadržimo do kraja - uveren je Ivanić. 

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega