ŠERIF ŠOKIRAO REAL: Šampion Moldavije slavio u Madridu, Mesi postigao prvenac za PSŽ (VIDEO)

Č. V.

28. 09. 2021. u 22:52

ŠERIF nastavlja da piše najlepšu fudbalsku bajku! Šampion Moldavije pobedio je Real u Madridu sa 2:1 u drugom kolu Lige šampiona.

ШЕРИФ ШОКИРАО РЕАЛ: Шампион Молдавије славио у Мадриду, Меси постигао првенац за ПСЖ (ВИДЕО)

FOTO: AP

Verovatno su mnogi milisli da će tim Jurija Verniduba biti samo puki posmatrač u ovoj grupi, očigledno se pravario. Dva kola, dve pobede i šest bodova. To je bilans Šerifa za sada u elitnom takmičenju.

O ovome će se tek pričati! Slaviti na "Santijago Bernabeuu" malo ko može, ali klub iz Moldavije koji debituje u Ligi šampiona je pokazao da je i to moguće ako se veruje u uspeh.

Gosti su bili ti koji su prvi poveli. Igrao se 25. minut kada je Jakšibajev savladao Tiba Kurtou. Pokušavao je domaćin što pre da poravna. Stvarao je šanse, ali lopta nije uspevala da završi iza leđa Atanisijadisa.

Ipak, Real je uspeo da poravna u 65. minutu, a precizan sa bele tačke bio je Karim Benzema. Delovalo je da će Madriđani preokrenuti rezultat, imali su dovoljno vremena za to.

No, umesto toga usledio je šok i muk na stadionu! Sebastijan Til je izveo pravo remek-delo. Šutirao je sa nekih 20 metara i to je bilo neodbranjivo za Belgijanca.

Koliko statistika ume da zavara najbolje pokazuje ovaj susret. Real je uputio čak 31 šut, od toga 12 u okvir gola, rival je imao samo četiri, tri su išla u okvir i dva završila u mreži.

Neverovatno, ali istinito zvuči da je Šerif prvi na tabeli sa šest bodova, dok je Real drugi sa tri. Inter i Šahtjor imaju po jedan.

Sigurno da je ovo priča večeri. Ipak, valja spomenuti i to da je Lionel Mesi postigao prvi gol u dresu Pari Sen Žermena u pobedi nad Mančester sitijem (2:0).

PRVENAC Mesi proslavlja gol koji je potigao za PSŽ/FOTO: AP/Tanjug

Slutilo je na još jednu bledu partiju Argentinca, ali navikao nas je da i kad mu nije dan jednim potezom može da reši utakmicu. Tako je bilo i u derbiju druge runde Lige šampiona na "Parku Prinčeva".

Najpre je čovek kome to nije primaran posao Idrisa Gana Gej u osmom minutu pogodio za vođstvo "svetaca". Od tog momenta je tim Pepa Gvardiole preuzeo inicijaticu, imao nekoliko dobrih prilika da izjednači rezultat.

Najbolju su propustili u razmaku od nekoliko sekundi Rahim Sterling i Bernardo Silva. Neverovatno je šta Portugalac nije pretvorio u pogodak.

Dominirali su "građani" i u nastavku, ali umesto 1:1 na semaforu je pisalo 2:0 i to posle trenutka magije Mesija.

Povukao je loptu, odigrao kratak dupli pas sa Mbapeom i onda iz prve pogodio u gornji ugao Edersonovog gola koji je samo pogledom ispratio let lopte. Bilo je to u 74. minutu.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pa se PSŽ iskupio za kiks protiv Briža (1:1).

Francuski klub sada ima četiri boda, dok Siti ima jedan manje. Briž ima takođe četiri, dok je Lajpcig bez bodova.

LIGA ŠAMPIONA, 2. KOLO

Utorak

Ajaks - Bešiktaš 2:0 (2:0)
(Berhujs 17, Ale 43)
Šahtjor - Inter 0:0
Milan - Atletiko Madrid 1:2 (1:0)
(Leao 20 - Grizman 84, Suarez 90+2)
Dortmund - Sporting 1:0 (1:0)
(Malen 37)
Porto - Liverpul 1:5 (0:2)
(Taremi 75 - Salah 18, 60, Mane 45, Firmino 77, 81)
PSŽ - Mančester siti 2:0 (1:0)
(Gej 8, Mesi 74)
Lajpcig - Briž 1:2 (1:2)
(Nkuku 5 - Vanaken 22, Rits 41)
Real Madrid - Šerif 1:2 (0:1)
(Benzema 65 pen - Jakšibajev 25, Til 90)

Sreda

Atalanta - Jang Bojs 18.45
Zenit - Malme 18.45
Bajern - Dinamo Kijev 21
Banfika - Barselona 21
Juventus - Čelsi 21
Mančester j. - Viljareal 21
Salcburg - Lil 21
Volfsburg - Sevilja 21

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega