BEZ PAVKOVA I BENA! Stanković: Mnogo smo veliki, jednostavno, ne vidim šta se dešava iza naše veličine

N. I.

25. 09. 2021. u 21:14

CRVENA zvezda dolazi u goste Novom Pazaru! Srpski klupski fudbal je došao do tog stadijuma kada je i prethodna rečenica, u stvari vest!

БЕЗ ПАВКОВА И БЕНА! Станковић: Много смо велики, једноставно, не видим шта се дешава иза наше величине

FOTO: FK Crvena zvezda

Prema informacijama od pre dva dana, čak deset igrača koje trenira Dejan Stanković su imali probleme sa stomačnim virusom, pa je zbog toga u sredu odložen njihov prvenstveni meč sa Voždovcem na stadionu "Rajko Mitić".

Identičan zdravstveni problem su imali i igrači Radnika iz Surdulice i niškog Radničkog, pa se skoro prvi put u novijoj istoriji Superlige desilo da se u Srbiji u istom kolu odlože čak tri meča. Najkonkretniji i najglasniji protiv ove "iznenadne" pojave bio je trener Partizana Aleksandar Stanojević, koji je u monologu skoro pa "izgoreo" na konferenciji za medije. Njemu se u protestu pridružio još jedino Metalac, dok su svi ostali klubovi i treneri tihovali po svojim kandelarijama i svlačionicama...

Zvezda će, dakle, u 15.55 da istrči na duel Novom Pazaru i to pred prazne tribine, pošto je Disciplinska komisija FSS još ranije zabranila navijačima da dođu na gradski stadion, pošto su najekstremnije pristalice domaćina pravile standardne gluposti i incidente sa skandiranjem i transparentima koji vređaju rivale. Trener gostiju Stanković je vrlo nadahnuto najavio današnji meč, ali je u istom stilu i prokomentarisao zdravstveni bilten svog tima i eho koji su događaji u vezi sa tim izazvali ovih dana...

- Prošli smo kroz jednu malo složeniju situaciju što se tiče zdravstvenog stanja, ali idemo ka boljem. Dosta puta sam rekao da mi je zdravlje igrača najbitnije i oni su nam na prvom mestu, a posle dolazi fudbal i sve ostalo. Optimisti smo, kako za nedelju, tako i za četvrtak, i želimo da u oba meča budemo pravi i dobri - najavio je Stanković duele sa Novim Pazarom i Ludogorecom u 2. kolu Lige Evrope.

A, zatim je indirektno "reternirao" kolegi iz Humske 1:

- Što se tiče ostalih stvari, ne bih ništa komentarisao, jer smo mi toliko veliki, da ja ne mogu ni da vidim šta se dešava iza naše veličine!

Odmah zatim je Zvezdin "mister" otkrio i na koga ne može da računa pred meč u kojem domaćin ne može da računa na podršku sa tribina.

- U Novom Pazaru sigurno neće igrati El Fardu Ben i Milan Pavkov. Možda će biti u konkurenciji za Ludogorec. Oporavljaju se i vidim da provode po sedam ili osam sati na stadionu, čak i na terapijama, što je dokaz vrhunskog profesionalizma. Zaista rade sa doktorima sve da bi što pre bili u konkurenciji za tim - objasnio je Stanković.

Vratio se nakratko Stanković i na poslednji takmičarski meč koji je imao njegov tim, a to je bilo u večitom derbiju sa Partizanom prošlog vikenda.

- Poslednji meč koji smo igrali protiv Partizana bio je do primljenog gola odličan i potpuno smo ga kontrolisali. Posle toga, derbi nosi svoj pritisak i strah da se izađe sa pozitivnim rezultatom, što sve utiče na igru. Ja na sve to gledam pozitivno - zaključio je Stanković.

 

BORJAN JOŠ ROVIT

KAPITEN Crvene zvezde i golman Milan Borjan je i dalje van stroja zbog stomačnih problema.

- Što se tiče njega, a i svih ostalih, iz dana u dan situacija je sve bolja i ne bih želeo da niko prolazi kroz takve momente, da skoro deset igrača u jednom trenutku ima ozbiljne probleme - kaže trener Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije