PUT PRAVIH VREDNOSTI: Izložbu u okviru Evropske nedelje sporta otvorio Milorad Stanulov

B.Grujić

24. 09. 2021. u 23:15

IZLOŽBU autorke Nataše Janković, Put pravih vrednosti, u Muzeju u Zrenjaninu zvanično je u okviru Evropske nedelje sporta, otvorio slavni olimpijac iz ovog grada, veslač Milorad Stanulov.

ПУТ ПРАВИХ ВРЕДНОСТИ: Изложбу у оквиру Европске недеље спорта отворио Милорад Станулов

foto: grad Zrenjanin

- Posebna mi je čast što je danas sa nama predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, kao i moj prijatelj i saborac iz olimpijskog dubl skula, Zoran Pančić, sa kojim.sam osvojio medalje u Moskvi 1980. i Los Anđelesu četiri godine kasnije - rekao je Stanulov.

Izložba Put pravih vrednosti zamišljena je sa ciljem upoznavanjaire javnosti sa istorijatom i kontinuitetom olimpijskog pokreta, kao i njegovim značajem, od Kraljevine Srbije do danas, sa posebnim osvrtom na društveni kontekst i prilike u Srbiji. U tri tematske celine predstavljene su ideje olimpizma, hronologija učešća naših olimpijaca na Letnjim Olimpijskim igrama, od 1912. do 2020. godine, kao i virtuelni prikaz arhitektonskog nasleđa beogradskih sportskih terena i objekata, nastalih u rasponu od dva veka.

- Izloženi su i posebni rekviziti i delovi opreme naših sportista iz Tokija, poput patika Novaka Đokovića i Ane Dabović, odbojkaške lopte sa potpisima reprezentativki Srbije, majice sa potpisima zlatnih vaterpolista - kaže Nataša Janković, autor izložbe, uz napomenu da je  poseban segment izložbe posvećen osvajačima olimpijskih medalja iz Zrenjanina, sa njihovim fotografijama i biografijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a