ŠPANCI ODBIJAJU DA PRIZNAJU LAŽNU DRŽAVU "Furija" pobedila tzv. Kosovo, Fornals i Tores utišali tribine stadiona "Fadil Vokri"

Novosti online

08. 09. 2021. u 22:56

FUDBALERI Španije savladali su u Prištini selekciju takozvanog Kosova sa 2:0, golovima Ferana Toresa i Pabla Fornalsa. I ovaj meč, kao i onaj u Sevilji obeležilo je ignorisanje samozvane "države" od strane španskog fudbalskog saveza i televizije.

ШПАНЦИ ОДБИЈАЈУ ДА ПРИЗНАЈУ ЛАЖНУ ДРЖАВУ Фурија победила тзв. Косово, Форналс и Торес утишали трибине стадиона Фадил Вокри

FOTO: EPA

Komentator na Javnom servisu Španije (RTVE) odbijao je da izgovori reč "Kosovo" tokom prenosa i koristio je druge izraze kada je lopta bila u posedu igrača koji predstavljaju fudbalski savez nepriznete države.

Tako se recimo u jednom snimku prenosa čuje kako izgovara:

"Fornals kreće u prodor, ali ima mnogo ljudi u plavom tu oko njega. Lopta se odbila od njega, biće aut za lokalnu ekipu", rekao je komentator.

Uz to su bili inovativni pa su ih nazivali i "rivalom Španije", pa "našim današnjim rivalom", zatim "ekipom koja nosi plave dresove", a koristili su izraz i "lokalna ekipa" i "naš protivnik".

Preporuka komentatorima španskog Javnog servisa bila je da tzv. Kosovo oslovljavaju kao "reprezentaciju fudbalskog saveza Kosova" što se i desilo i tokom prvog meča ovih timova u martu.

Tada je na RTVE čak i skraćenica za ime reprezentacije tzv. Kosova bila napisana malim slovom, dok je ovog puta velikim, verovatno zato što su oni nosioci TV prava.

(kurirsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)