SRBIJA REMIZIRALA U DABLINU: "Orlovi" propustili veliki broj prilika i autogolom poklonili bod Irskoj (VIDEO)

Novosti online

07. 09. 2021. u 20:23 >> 22:36

FUDBALERI Srbije odigrali su nerešeno - 1:1 protiv Irske u Dablinu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

СРБИЈА РЕМИЗИРАЛА У ДАБЛИНУ: Орлови пропустили велики број прилика и аутоголом поклонили бод Ирској (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Velika žal ostaje što "orlovi" nisu osvojili ceo plen, posebno što su bili mnogo bolji rival i propustili su veliki broj prilika.

Bio je ovo važan meč za selekciju koju sa klupe predvodi Dragan Stojković u trci sa Portugalom za prvo mesto u grupi koje direktno vodi na Mundijal u Katar.

Sada su Kristijano Ronaldo i drugovi na dva boda više od naše reprezentacija, što znači da će u slučaju da i jedni i drugi pobede sve do kraja utakmica u Portugalu odlučivati o tome ko ide dalje. Jasno je da bi Srbiji tada trebala pobeda.

Što se ovog meča tiče Srbija je dominirala, od starta je napala Irsku i to je dalo rezultat. Igrao se 20 minut kada je Sergej Milinković-Savić glavom zatresao mrežu domaćina.

"Orlovi" su mogli da postignu još koji gol do odlaska na odmor, ali je na golu Irske blistao 19-godišnji Gavin Bazunu golman Mančester sitija na pozajmici u Portsmutu.

Ista slika viđena je i u nastavku utakmice. Prilike za Srbiju su propuštali Mitrović, Radonjić, Kostić. A onda je za sve navijače naše selekcije usledio hladan tuš.

Igrao se 87. minut kada se lopta posle centaršuta Robinsona našla ispred Rajkovića, Milinković-Savić je želeo da je ispuca i tada je pogodio Nikolu Milenkovića od koga se lopta odbila u gol.

Irska je u samom finišu susreta mogla čak da dođe i do pobede, ali je udarac Šejna Dafija odličnom intervencijom zaustavio Rajković.

Srbija kao što smo rekli druga na tabeli sa 11 bodova, dok je Irska četvrta sa samo dva boda. "Orlovi" naredni meč igraju protiv Luksemburga u gostima 9. oktobra.

Irska - Srbija 1:1 (0:1)

Stadion: "Aviva" (Dablin). Sudija: Hose Marija Sančez Martinez (Španija). Strelci: Milenković autogol u 87. minutu za Irsku - Milinković-Savić u 20. za Srbiju.

Irska (3-5-1-1): Bazunu - Omobamidele, Dafi, Egan - Doerti, Mekgret (od 66. Hogan), Kulen (od 66. Molumbi), Hendrik (od 78. Hurihejn), Meklin - Brauni (od 57. Robinson) - Ajda (od 78. Kolins).

Srbija (3-5-2): Rajković - Milenković, Veljković, Pavlović - Đuričić (od 70. Radonjić), Tadić (od 83. Maksimović), Gudelj, Milinković-Savić, Kostić (od 87. Lazović) - A. Mitrović, Vlahović (od 70. Jović).

DRUGO POLUVREME: Irska - Srbija 1:1

90+4: MINUT - Kraj utakmice!

90+3. MINUT - Sjajna odbrana Rajkovića koji je odličnom intervencijom sprečio domaće da preokrenu rezultat.

87. MINUT - Šok u Dablinu! Irska izjednačila. Autogol je postigao Nikola Milenković! Sergej Milinković Savić je sa pet metara želeo da izbije loptu, pogodio je saigrača i lopta je završila iza leđa Rajkovića!

84. MINUT - Istrčala je Srbija odličnu kontru, Radonjić je ostavio za Kostić, a ovaj iz izledne pozicije nije bio precizan, pa je još jedna prilika otišla u nepovrat.

73. MINUT - Dobro je Mitrović ostavio loptu rezervisti Nemanji Radonjiću koji je snažno šutirao, ipak opet je odlični golman Irske reprezentacije sjajno intervenisao.

60. MINUT - Još jednom Mitrović i opet Bazunu brani. Za sada se neda strelcu sedam golova u ovim kvalifikacijama da postigne gol u Dablinu.

57. MINUT - Velika prilika za Mitrovića. Đuričić je poslao loptu po zemlji u kazneni prostor rivala, napadač "orlova" je iz prve šutirao, ali je Bazunu još jednom sjajno reagovao.

55. MINUT - Opao je tempo igre u odnosu na prvi deo susreta. Srbija čuva loptu i ne dozvoljava Irskoj da stavi na test Rajkovića.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme!

PRVO POLUVREME: Irska - Srbija 0:1

45+1. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

40. MINUT - Niji bilo mnogo uzbuđenja u proteklih nekoliko minuta, ali je onda Mitrović raspalio po lopti sa ivice šesnaesterca, ali se istakao Bazunu i odbio loptu u korner.

26. MINUT - Hendrik je šutirao iz slobodnog udarca, iz dobre pozicije, no nije bilo problema za Rajkovića!

20. MINUT - Srbija vodi u Dablinu! Sjajno je fudbaler Lacija glavom zatresao mrežu rivala. Izveo je korner Dušan Tadić, a ovaj odličnim udarcem sa prve stative doveo "orlove" do prednosti.

16. MINUT - Dva puta u razmaku od dva minuta je pokušao Nemanja Gudelj udarcem iz daljine. Ipak, ishod je oba puta bio isti - lopta je završila u naručju golmana domaćina.

11. MINUT - Irska je imala opasan napad. Ajda je šutirao glavom, ali je bio neprecizan - i da je zatresao mrežu Predraga Rajkovića gol bi bio poništen jer se napadač domaće selekcije našao u ofsajdu.

5. MINUT - Veliku priliku imala je Srbija. Pogešio je Šejn Dafi, do lopte je stigao Vlahović, ali je njegov udarac iskosa sa leve strane zaustavio Bazunu.

1. MINUT - Počela je utakmica u Dablinu!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TAKO KLINCI RASKIDAJU VEZE: Predsednik Napretka opleo po bivšem treneru