PIKSI ODUŠEVLJEN AKADEMIJOM TSC: „Žao mi je što ja ne mogu ovde da treniram“

Novosti online

23. 08. 2021. u 15:02

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković posetio je danas Akademiju fudbala u Bačkoj Topoli, a sve uoči svečanog otvaranja novog stadiona na kome će ubuduće igrati TSC.

ПИКСИ ОДУШЕВЉЕН АКАДЕМИЈОМ ТСЦ: „Жао ми је што ја не могу овде да тренирам“

FOTO: FSS

Stojković je u društvu direktora Stevana Stojanovića i saradnika Gorana Đorovića obišao velelepnu Akademiju i družio se sa najmlađim polaznicima fudbalske škole, izrazivši oduševljenje kompleksom koji nagoveštava napredak i velike uspehe u Bačkoj Topoli.

- Prijatno sam iznenađen posle svega što sam video ovde u Bačkoj Topoli. Sama ideja, infrastruktura, kompletan koncept, sve je na najvišem mogućem nivou. Rekao bih da je to evropski standard. Čestitam svima koji su učestvovali u projektu. Svi žitelji ovog mesta, ali i svi u Srbiji moraju da budu ponosni na Akademiju koju je stvorio TSC - rekao je Stojković i dodao da je ovo odlična polazna tačka za mlade fudbalere.

FOTO: FSS

- Veoma me raduje što vidim da u sklopu sportskog centra postoje i školske učionice, jer svi treba da znaju da obrazovanje i fudbal mogu i moraju zajedno. To se pokazalo i u praksi, čak i u mom slučaju. Ova deca imaju sve uslove da se edukuju i pravilno razvijaju, pa jednog dana možda i zakucaju na vrata prvog tima. Ukoliko ne postanu fudbaleri, sigurno je da će postati dobri ljudi. A to i jeste suština - dodao je Stojković.

Koliko je selektor bio oduševljen uslovima koje imaju mladi fudbaleri u Bačkoj Topoli, možda najbolje govore njegove reči da bi voleo da je tako bilo u njegovo vreme.

FOTO: FSS

- Ako ovako nešto postoji u Bačkoj Topoli, zašto ne bi postojalo i u ostalim mestima širom zemlje. Ovo su primeri koje treba slediti i pratiti. Verujem da su ljudi u Srbiji upoznati sa fenomenalnim uslovima TSC-a, ukoliko nisu, treba ih pod hitno informisati. Šteta što nisam malo mlađi, pa da mogu i ja da treniram i učim u ovim okolnostima. Ali, šta da se radi, godine ne možemo da vratimo unazad - poručio je nasmejani selektor Srbije, koji će u petak održati konferenciju za medije povodom septembarskih kvalifikacija.

FOTO: FSS

Tokom posete Akademiji sreo se i sa Mladenom Krstajićem, bivšim selektorom Srbije. Znaju se dobro iz igračkih dana, a sada su kolege treneri...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina