STANOJEVIĆ PRED KOLUBARU: Rotiraćemo, mlađi igrači će dobiti šansu

Novosti online

21. 08. 2021. u 17:09

TRENER Partizana Aleksandar Stanojević govorio je na konferenciji za medije o utakmici šestog kola Superlige Srbije koju Partizan igra protiv Kolubare.

СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД КОЛУБАРУ: Ротираћемо, млађи играчи ће добити шансу

FOTO: FK Partizan

Strateg crno-belih je najavio određene promene u timu i istakao je da je meč u Lazarevcu važan za nastavak trke za titulu.

- Utakmica kao što znamo sutra je veoma važna kako bi ostali konkurentni za titulu. Kolubara je poslednje dve utakmice pobedila i igraju kod kuće, mi imamo gust raspored. U svakom slučaju, daćemo šansu igračima koje rotiramo, osvežićemo redove - rekao je Stanojević.

Aleksandar Stanojević: Rotiraćemo protiv Kolubare

Naglasio je da će šansu na sutrašnjem meču dobiti i mladi fudbaleri.

- Rotiraćemo igrače da bi svi bili u fokusu. Mi uvek dajemo mlađim igračima šansu, tako će biti i sada. Sutra pre podne ćemo doneti odluku ko će igrati.

Trener Partizana je upitan da li je ekipa uspela da se oporavi od napornog puta na Azorska ostrva.

- Posle dugog puta smo dugo čekali na aerodromu. Igrači nisu spavali celu noć, to je već treća utakmica da se to dešava. Mi smo profesionalci, juče smo odmorili i igrači će danas imati lakši trening. Sigurno je da će Stevanović braniti sutra.

Odbrana "parnog valjka" u poslednje vreme nije baš na nivou kao sa početka sezone. Ekipa je u poslednje tri evropske utakmice primila pet golova.

- Odbrana počinje od napada. Uvek su u kadru igrači iz poslednje četvorke i golman. Protivnik ima dosta udaraca na gol zato što lako mogu probiti prvu liniju odbrane. Igrali smo protiv dobrih ekipa koje stvaraju šanse. Pokušavamo da ih udaljimo od gola, nekad u tome uspemo nekad ne. Mi ćemo neke stvari i u odbrani i napadu pokušati da ispravimo. Biće tu i uspona i padova.

Karlos Karvaljo najbolji strelac Santa Klare i igrač koji je protiv crno-belih postigao prvi gol neće igrati u Beogradu, pošto je prodat u Al Šabab.

- Kristijano je odsustvovao zbog korone. Imaju slične igrače, imaju dosta Brazilaca koji su slični tipovi igrača. Karlos je izuzetan igrač. Pretpostavljamo da se prvi napadač Kristijano vraća, a verovatno nećete primetiti da Karlos nije u timu.

Stanojević očekuje pozitivan ishod revanša sa portugalskim klubom.

- Optimista sam. Igramo pred našim navijačima. Verujem da na našem stadionu možemo da nadoknadimo zaostatak. Biće teško, portugalska liga je vrlo teška, ali verujem da uz naše navijače možemo svakoga da pobedimo.

Iskoristio je priliku i da prokomentariše dolazak Saše Ilića na klupu Čukaričkog.

- Dajemo mu pozitivnu energiju sa naše strane. Ilić je dugo u trenerskim vodama, bio je na raznim edukacijama, nije početnik. Sve to što je prošao u igračkoj karijeri ga stavlja u poziciju da može da bude tu gde jeste. Igraće protiv nas i želim mu da pronađe dobar put, da završi ovde, gde mu je i mesto.

Na kraju je istakao da je očekivao da Nemanja Jović neće biti pozvan u reprezentaciju Srbije.

- Jović nije dugo igrao i razumljivo je da ga selekor ne zove. Presrećni smo svakako da selektor razmišlja o njemu, ali on ne zna njegovo zdravsteno stanje - zaključio je Stanojević.

Podsetimo, utakmica Kolubara - Partizan igra se sutra od 21 sat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije