SAŠA ILIĆ PREDSTAVLJEN NA BANOVOM BRDU: Čukarički je idealan klub za trenera početnika, zahvalan sam rukovodstvu na ukazanoj šansi

Novosti online

18. 08. 2021. u 17:08

SAŠA Ilić zvanično je promovisan na Banovom brdu u novog šefa stručnog štaba Čukaričkog.

САША ИЛИЋ ПРЕДСТАВЉЕН НА БАНОВОМ БРДУ: Чукарички је идеалан клуб за тренера почетника, захвалан сам руководству на указаној шанси

FOTO: FK Čukarički

Legendarni fudbaler, koji je po završetku karijere uplovio u trenerske vode, bio je angažovan najpre u Fudbalskom savezu Srbije, a na klupi "brđana" zamenio je Dušana Đorđevića koji je u ponedeljak sporazumno raskinuo ugovor sa klubom.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio priliku da trenerski put počnem u Čukaričkom. Zahvalan sam Fudbalskom savezu Srbije što mi je izašao u susret i nije napravio problem pri prelasku na Banovo brdo. Takođe, zahvalan sam rukovodstvu na ukazanoj prilici i potrudiću se da opravdam poverenje - rekao je Ilić.

Pre dolaska u Čukaričkom on je obavljao funkciju selektora pionira u Fudbalskom savezu Srbije, a prethodnih šest meseci je bio pomoćnik Draganu Stojkoviću Piksiju u seniorskom timu naše reprezentacije.

- Da sam mogao da biram klub u ovom trenutku to bi bio Čukarički. Sve se desilo odjednom, pozivi, razgovori. Imao sam jedan jedini problem, a to je rastanak sa Savezom, međutim naišao sam na potpuno razumevanje. Ovo je idealan klub za trenera na početku karijere. Odmah po završetku igračke karijere sam upisao licencu, počeo da radim u Savezu, i prethodnih šest meseci bio deo stručnog štaba selektora Stojkovića.

Neizbežno je bilo pitanje kako će izgledati utakmice sa večitim rivalima, Partizanom i Crvenom zvezdom.

- Svi ljudi znaju šta je Partizan za mene, ali trenutno razmišljam o Čukaričkom. Rano je da pričam o duelu sa crno-belima, ali i sa Zvezdom. Daleko je Crvena zvezda iz ove perspektive, razmišljam samo o Radničkom - zaključio je Ilić.

Ilić će na klupi "brđana" debitovati u subotu (16.55) protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere