KATASTROFA VOJVODINE U AUSTRIJI: LASK brojao do šest, Novosađani završili učešće u Evropi (VIDEO)

Novosti online

12. 08. 2021. u 20:36 >> 22:50

PRAVU katastrofu doživeli su fudbaleri Vojvodine u Austriji, pošto su poraženi od LASK-a sa 6:1 u revanš meču trećeg kola kvalifikacija Lige konferencija.

КАТАСТРОФА ВОЈВОДИНЕ У АУСТРИЈИ: ЛАСК бројао до шест, Новосађани завршили учешће у Европи (ВИДЕО)

FOTO: FK Vojvodina

Možda se poraz Novosađana očekvao, ali ovako ubedljiv nije! Pravu lekciju fudbala, posebno u drugom poluvremenu održao je austrijski tim.

Ipak, meč je dobro počeo po izabranike Slavoljuba Đorđevića! Igrao se 13. minut kada je mladi Uroš Kabić poveo za vođstvo gostiju.

Domaći su uspeli da poravnaju u 34. minutu preko Karamoka koji je bio precizan sa bele tačke, posle faula Busnića.

A onda u drugom poluvremenu prava rapsodija LASK-a. Čak pet pogodaka su postigli domaći u tom delu susreta. Najpre je Karamoko povisio na 2:1, a onda su golove redom davali Goiginger, Pocman, Balić i Šmid.

Vojvodina je ovim porazom okončala učešće u Evropi i sada se okreće Superligi Srbije. Novosađani u narednom kolu prvenstva igraju protiv Spartaka u Subotici.

Stadion: Vortersi (Klagenfurt). Sudija: Benoa Milo (Francuska). Strelci: Karamako u 34. i 53, Goiginger u 56, Pocman u 67, Balić u 80 i Šmid u 87. minutu za LASKA - Kabić u 13. minutu za Vojvodinu.

LASK (3-4-3): Šlager - Letard, Visinger, Filipović (od 61. Marešić) - Fleker (od 61. Pocman), Grgić (od 70. Hjun-Seok), Mičorl, Rener (od 70. Vild) - Goiginger, Karamoko (od 61. Šmid), Balić.

Vojdovina (4-3-3): N. Simić - Devetak, Stevanović, Kovačević, Jeličić - Topić, Čović (od 65. Zukić), Busnić (od 60. Maksimović) - V. Simić (od 74. Bastajić), Kabić (od 74. Mrkaić), Novevski (od 59. Vukadinović).

DRUGO POLUVREME: LASK - Vojvodina 6:1

90+2. MINUT - Kraj utakmice!

90. MINUT - Katastrofa Vojvodine u Austriji! Primili su Novosađani i šesti gol, strelac je bio Šmid.

80. MINUT - LASK ne staje! Balić je postigao evrogol! Šutirao je sa nekih 20 metara i fantastično pogodio gol Vojvodine!

67. MINUT - Grgić je sjajno izbacio iz igre Jeličića, a rezervista Pocman je glavom zakucao loptu iza leđa Simića.

56. MINUT - Upisao se i Tomas Goiginger. Fleker i Goiginger su razmenili dupli pas, a ovaj drugi je bez problema zatresao mrežu Novosađana

53. MINUT - Ponovo Mamadu Karamoko! Kovačević je promašio loptu, napadač LASK-a je došao do nje i lako savladao Simića. Vojvodina je sada u teškoj situaciji.

47. MINUT - Počelo je drugo poluvreme u Austriji!

PRVO POLUVREME: LASK - Vojvodina 1:1

45. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

43. MINUT - Simić je sada spasao ekipu. Odbranio je nezgodan udarac sa leve strane i tako sačuvao mrežu. Ne bi nikako valjalo da je domaćin poveo u finišu prvog dela.

33. MINUT - LASK je krunisao terensku inicijativu. Karamoko je bio precizan sa bele tačke. Penalu je prethodio nesmotren faul Busniča upravo nad strelcem gola.

26. MINUT - Napada konstantno domaćin, no gosti za sada odolevaju i najbitnije da mreža Simića miruje.

13. MINUT - Lopta je prošla kroz celu odbranu LASK-a, došla je do mladog Kabića koji se sjajno snašao i doveo tim Slavoljuba Đorđevića do prednosti.

11. MINUT - Zapretio je tim iz Linca preko Goigingera. Pokušao je posle akcije iz slobodnjaka, ali golman Vojvodine se nije dao iznenaditi.

8. MINUT - Domaćin je krenuo bolje! Izveo je i prvi korner i dobro je da nije bilo opasnosti po gol Simića.

3. MINUT - Počela je utakmica u Austriji. Novosađani jure minus od jednog gola iz prve utakmice!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju