KORONA ZAROBILA TAKMIČARE: Australijski atletičari u izolaciji pred nastup

Tanjug

29. 07. 2021. u 12:53

AUSTRALIJSKI atletičarski olimpijski tim je u izolaciji u Tokiju, nakon što su bili u blizini američkog skakača sa motkom, Sema Kendriksa, koji je bio pozitivan na test za korona virus.

КОРОНА ЗАРОБИЛА ТАКМИЧАРЕ: Аустралијски атлетичари у изолацији пред наступ

Foto: Printscreen/Jutjub/ABC njuz

Članovi tima su zatvoreni u svojim sobama i testirani pred sam početak atletskih događaja u Tokiju koji počinju u petak, piše Gardijan.

- Članovi australijskog atletskog tima na Olimpijskim igrama u Tokiju se izoluju u svojim sobama kao mera predostrožnosti nakon vesti o pozitivnom nalazu na Kovid-19 jednog od američkog takmičara - navodi se u saopštenju australijskog olimpijskog komiteta.

Australijski skakač Kurtis Maršal trenirao je sa Kendriksom pre povlačenja Amerikanca, i sada nestrpljivo čeka svoje rezultate sa testa na Kovid-19.

Muški skokovi sa motkom počinju u subotu na Olimpijskom stadonu.

Dvostruki svetski šampion Kendriks ranije se povukao sa Igara nakon što je bio pozitivan na test na korona virus, potvrdio je Olimpijski i Paraolimpijski komitet SAD.

- Zdravlje i sigurnost naših sportista, trenera i osoblja su naš glavni prioritet - navodi se u saopštenju australijskog olimpijskog komiteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili