NOVAK ĐOKOVIĆ: Ako želiš da budeš najbolji moraš da naučiš da se nosiš sa pritiskom

Novosti online

28. 07. 2021. u 17:27

DOSTA se govori o povlačenju legendarne gimnastičarke Simon Bjals sa Olimpijskih igara, mislilo se da je u pitanju povreda, a čini se da su posredi mentalni problemi.

НОВАК ЂОКОВИЋ: Ако желиш да будеш најбољи мораш да научиш да се носиш са притиском

Foto: AP

Pritisak je savladao Amerikanku, a Novak Đoković je posle pobede na Alehandrom Davidovičem Fokinom zamoljen da prokomentariše uticaj sporta na psihu. 

- Pritisak je privilegija. Bez pritiska ne bi bilo profesionalnog sporta. Ako želiš da budeš najbolji, bolje ti je da počneš da učiš kako da se nosiš sa pritiskom. I kako da izdržiš teške momente, rekao je Đoković. 

Nedavno je Novak razgovarao sa odbojkašicama Turske upravo o tom problemu i psihološkom pristupu sportu. Od početka Olimpijskih igara dostupan je svim našim sportistima. 

- Uspeo sam da razvijem mehanizam uz pomoć kog se borim protiv sve te buke i na terenu i van terena. Borim se protiv toga tako da mi to ne remeti koncentraciju. Imam osećaj da posedujem dovoljno iskustva, da znam sebe i znam kako treba da izađem na teren i da igram svoj najbolji tenis. Niko se ne rađa sa takvim sposobnostima. Sve to dođe s vremenom, rekao je Đoković

I sam Đoković je stigao u Tokio posle jako teškog Rija 2016. kada je izgubio u prvom kolu od Huana Martina del Potra.

- Taj poraz u Riju je bio veoma težak za mene. Došao sam tamo kao veliki favorit, dobio četiri od poslednjih pet grend slemova, bio prvi na svetu, tako da znam taj osećaj. Slično se i sada osećam, ali posedujem mnogo više iskustva kao igrač. Znam šta treba da uradim u glavi. Kako da se ponašam i na terenu i van njega kako bih bio najbolja moguća verzija sebe, rekao je Đoković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)