ORGANIZATORI POSLUŠALI NOVAKA: Reagovali tek posle kritika - doneta je važna odluka na OI

Novosti online

28. 07. 2021. u 15:39

Čekanju je konačno došao kraj.Više puta je Novak Đoković napadao organizatore Olimpijskih igara, isto su činile i njegove kolege i sada je i to rešeno.

ОРГАНИЗАТОРИ ПОСЛУШАЛИ НОВАКА: Реаговали тек после критика - донета је важна одлука на ОИ

FOTO: AP/Tanjug

Doduše, moralo je da se sačeka i da Danil Medvedev poludi na terenu, da Paula Badosa u kolicima napusti teren zbog visokih temperatura u Tokiju, ali je bar rešeno.

Međunarodna teniska federacija (ITF) je potvrdila da je došlo do promene pravila i da će svi teniski mečevi od sutra počinjati posle 15h po lokalnom vremenu (8h po srednjeevropskom).

- Gledajući interes igrača, njihovo zdravlje i dobrobit smo održali sastanak na kojem smo doneli važnu odluku. Zbog velikih vrućina i vlažnosti vazduha je odlučeno da mečevi u Tokiju od četvrtka 29 jula počinju od 15h po lokalnom vremen. To je ujedno i moguće zbog manjeg broja mečeva koji su na programu. Naravno, sve ovo je odlučeno posle razgovora sa igračima, medicinskim stručnjacima, nosiocima TV prava. Uz to želimo da naglasimo i da u momentu kada temperatura pređe 30,1 stepen celzijusa da igrači imaju pravo da traže desetominutnu pauzu zbog vrućine, navodi se u saopštenju.

Novaka sutra ponovo čeka dupli program, u singlu i u miks dublu. Prvo će igrati protiv Keija Nišikorija drugi meč (ne pre 9.30), pa će potom sa Ninom Stojanović igrati protiv Kevina Kraveca i Lare Zigmund iz Nemačke (ne pre 12.30h).

Ako ništa drugo bar će moći lakšse da dišu na terenu...

(MONDO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a