OTVOREN PUT KA PLEJ-OFU: Zvezda miljenik sreće

Z. ĆOROVIĆ

20. 07. 2021. u 08:30

NAJLEPŠE moguće vesti sa žreba poželele su crveno-belima srećan put u Kazahstan. Fudbaleri Crvene zvezde danas u jutarnjim časovima putuju u Almati gde ih sutra (16.00, TV Arena) čeka duel sa Kairatom u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

ОТВОРЕН ПУТ КА ПЛЕЈ-ОФУ: Звезда миљеник среће

FOTO: M. Vukadinović

Što bi se reklo, na put se krenulo sa brigom manje, jer je u Nionu određeno da će naš šampion, naravno, ukoliko prođe Kairat, u trećem kolu igrati sa pobednikom meča Šerif (Moldavija) i Alaškert (Jermenija). Ovo je bila ubedljivo najbolja opcija od moguće tri, jer su kao potencijalni rivali mogli da budu mnogo jači protivnici - mađarski Ferencvaroš koji je prošle sezone igrao u grupnoj fazi LŠ, kao i poljska Legija, koja i ove godine ima snažnu ekipu.

Dve mine u narednoj rundi su izbegnute, otvoren je put ka plej-ofu. Isto tako se rezonuje da je Zvezdin prvi rival Kairat po snazi verovatno i kvalitetniji od mogućeg narednog, Šerifa ili Alaškerta. Pogotovo jer je dosada doživela dva poraza od prvaka Kazahstana, istina, pre pet godina kada je naš najtrofejniji klub bio u dubiozi. Trener Crvene zvezde Dejan Stanković zato s razlogom razmišlja samo  o Kairatu.

- Žreb je bio povoljan, ali ne mogu ništa da pričam o tome. Očekuju nas dve veoma teške utakmice, krećemo put Kazahstana gde ćemo igrati protiv ekipe koja je u takmičarskom ritmu i ima već 23 utakmice iza sebe ove sezone. Cilj Zvezde je jasan, ne može da se igra Liga šampiona ako se ne pobeđuju šampioni. U žrebu za treće kolo moglo je da bude i jačih protivnika, ali ćemo o tome početi da razmišljamo kada odigramo ova dva finala koja su ispred nas - rekao je Stanković.

Pred važno gostovanje Zvezdin vojskovođa odlično zna kako se najbolje podižu moral i "borbena gotovost".

- Svi zajedno možemo sve, kao grupa, tim, klub i navijači, kada smo jedno, za nas nema nepremostivih prepreka. Tako će biti i ovog puta. U momentima kada igraš za nešto tako važno kao što je Liga šampiona, mislim da je rezultat najbitniji. Pada u vodu lepota igre i efikasnost, jednostavno težina utakmice navodi na to da je samo rezultat bitan - jasno i odlučno priča Stanković, poput generala pred bitku.

Sigurno se dobro seća da mu prošle godine u ovo vreme nije bilo ni malo lako. Zvezda se mučila u Tirani, a onda i sa Omonijom, iako je bila bolja. Posle toga, kada je uhvatila zalet, Deki je zategao ekipu i ona je kao "zmaj" igrala u Ligi Evrope, a ravnopravni dvoboji sa Milanom pokazali su da ova ekipa ima materijal za velika dela.

To je i najvažnije, pošto je kompletan tim sačuvan sa namerom da se napadne treća Liga šampiona. Veoma je bitno i to što ova sezona počinje normalno, pa se, za razliku od prošle igraju po dva meča u svakom kolu kvalifikacija. Samim tim, dosta su manje šanse da se slabiji tim poput Omonije srećno provuče pored Zvezde u jednoj utakmici, koja se uz to, još igrala na Kipru.

Pa i ako bi se sutra desilo da Zvezda ne napravi rezultat koji joj odgovara, imaće popravni sledeće nedelje na svojoj "Marakani". Koliko god Kairat pretio, srpski šampion ima priliku u dva meča da demonstrira ko je ko u evropskom fudbalu. I da se lepo poravnaju računi za ono brukanje od pre pet godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna