ODBOJKAŠICE SRBIJE PRED PUT U TOKIO: Nećemo razočarati! Dominikana kao repriza Svetskog prvenstva

Novosti online

15. 07. 2021. u 12:39

ŽENSKA odbojkaška reprezentacija Srbije otputovaće danas u Japan, gde će učestvovati na Olimpijskim igrama.

ОДБОЈКАШИЦЕ СРБИЈЕ ПРЕД ПУТ У ТОКИО: Нећемо разочарати! Доминикана као реприза Светског првенства

Zoran Terzić Foto M. Vukadinović

"Možemo da obećamo jednu stvar, a to je da ćemo dati sve od sebe na terenu, da sigurno nećemo razočarati. Shvatamo da imamo obavezu i pritisak jer idemo tamo kao evropski i svetski šampioni, ali potrudićemo se da ostavimo taj pritisak sa strane, da uživamo u onome šta radimo i da ćemo se zajedno veseliti", rekla je Milena Rašić na konferenciji za novinare pred put.

Kapiten srpskih odbojkašica Maja Ognjenović rekla je da se nada uspehu.

"Nadam se da ćemo iz dana u dan igrati sve bolje. Navikle smo da igramo pred punim tribinama i nedostajaće publika. Verujem da ipak to ne bi trebalo da utiče na našu igru. To što smo na svetskom i evropskom tronu predstavlja obavezu, ali treba je pozitivna i nadam se da ćemo to pregrmeti", rekla je Maja Ognjenović.

FOTO: N. Paraušić

 

Tijana Bošković je kazala da je srećna i uzbuđena zbog odlaska u Japan.

"Srećna sam i uzbuđena. Veliko je zadovoljstvo ponovo biti deo olimpijskog tima Srbije. Čeka nas izuzetno težak turnir. Veliki broj protivnika ima velike ambicije i svaka utakmica će biti važna. Verujem u naš kvalitet i sve što smo radile prethodnih godina, kao i da ćemo ostaviti pozitivan utisak", kazala je Tijana Bošković.

Srpske odbojkašice će igrati u grupi sa Japanom, Brazilom, Korejom, Kenijom i Dominikanskom Republikom, koja će biti prvi protivnik.

"Druga grupa je jača. Uvek sam bio pristalica toga da igramo u jačoj grupi jer je kasnije malo lakše kada krenu ukrštanja. Ovog puta je tako. Prvo igramo protiv Dominikanske Republike, istorija se ponavlja. I Svetsko prvenstvo smo krenuli protiv istog rivala. Daj Bože i da se završi tako", rekao je Terzić.

FOTO: M. Vukadinović

 

On je naveo da je mnogo teško igrati protiv Dominikanske Republike jer je to ekipa koja na svakom takmičenju napravi iznenađenje.

"Prva utakmica je uvek najteža. Ne igra se punom snagom, kao što je to slučaj kasnije. Mislim da smo dovoljno kvalitetniji i da ne bi trebalo da imamo prevelikih problema", kazao je Terzić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)