U SEĆANJE NA LEGENDU FK CRVENA ZVEZDA: Osnovana fondacija "Branimir Babarogić"

Novosti online

14. 07. 2021. u 11:40

NA dan smrti legendarnog golmana Crvene zvezde Branimira Babarogića, 14. jula 2021. godine, osnovana je fondacija koja će nositi njegovo ime.

У СЕЋАЊЕ НА ЛЕГЕНДУ ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Основана фондација Бранимир Бабарогић

FOTO: D.Babovic

Fondaciju su osnovali sin i ćerka Branimira Babarogića, Marko i Aleksandra Babarogić. 

Fondacija je osnovana sa željom da se očuva uspomena na njihovog oca i njegovo dobro činstvo, a misija će biti unapređenje obrazovanja, kulture, nauke, umetnosti i amaterskog sporta u Srbiji. 

Fondacija će pružati podršku talentovanoj deci i mladim osobama, radiće na unapređenju socijalne i zdravstvene zaštite, kvaliteta života i zaštita životne sredine, pružanje pomoći ugroženim kategorijama stanovništva, kao i zaštita ljudskih pravda i ostvarivanje drugih opštekorisnih ciljeva. 

Branimir Babarogić je rođen 1951. godine u Peći. Prošao je omladinski pogon Crvene zvezde, a gol prvog tima crveno-belih branio je od 1970. do 1974. godine.

Tokom karijere igrao je još i u Smederevu, Voždovcu i Galenici.

Babarogić je tokom devedesetih godina prethodnog veka bio jedan od najboljih sudija koje je srpski fudbal iznedrio, član FIFA, sudio je osam večitih derbija, dok je na još sedam bio pomoćni arbitar. 

Potom je bio komesar za bezbednost i prvi čovek Zajednice Superlige Srbije, a pred kraj sportske karijere bio je i član Upravnog odbora FK Crvena zvezda. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri