FLEŠ IZ HUMSKE: Bajbek nije ni došao na prozivku, dva stranca u Partizanu do kraja nedelje

Novosti online

22. 06. 2021. u 11:50

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je danas da klub radi na dovođenju dva strana fudbalera i da se njihov dolazak očekuje krajem nedelje.

ФЛЕШ ИЗ ХУМСКЕ: Бајбек није ни дошао на прозивку, два странца у Партизану до краја недеље

Foto: FK Partizan

"Neke igrače smo doveli, pregovaramo sa dva igrača, jako su blizu dolaska. Pregovori traju već dugo. To nisu slobodni strani igrači, već imaju svoje kubove. Bilo je najava da će doći u ponedeljak, nedelju, ali mislim da će u naredna tri, četiri dana doći dva nova igrača. Imaju svoje kubove, zato to duže traje", rekao je Vazura novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

Vazura je naveo da ne sme da otkrije koji igrači su u pitanju, pošto su pod ugovorima sa svojim klubovima.

On je dodao da su u klubu zadovoljni što su uspeli da vrate Danila Pantića i da od njega očekuje da će pokazati mnogo više.

"Velika je transfer lista. Želimo da smanjimo broj igrača, neki su na prodaju, nekima smo se već zahvalili, Denisu Stojkoviću i Luki Cucinu i još nekim mladim igračima. Nastavićemo sa tim, moramo da smanjimo troškove, neke da prodamo i nađemo neka rešenja. Tri, četiri igrača su višak", naveo je Vazura.

Upitan šta će biti sa igračima koji su u poslednjoj godini ugovora, a imaju velike plate, Vazura je rekao da se sa njima pregovara ili o transferima ili o novim ugovora sa drugačijim platama.

"Jednostavno te plate ne možemo da izdržimo. Moraćemo da smanjimo. Krenuli smo da smanjujemo plate, moraćemo da platimo transfere ove dvojice igrača, jer nisu slobodni. Moramo da uložimo ako mislimo da se borimo za titulu i igramo Evropu. Jako je bitno da ove godine budemo konkurentni", naveo je.

"Svesni smo da ove godine moramo da napravimo dobar tim, mislim da ćemo imati jedan od boljih timova u poslednjih nekoliko godina. Iliev radi jako težak posao, pregovara sa klubovima i igračima", dodao je.

Vazura je rekao da napadač Žan Kristof Bajbek, koji se danas nije pojavio na pripremama, nije opravdao očekivanja i da će se sa njim razgovarati i o raskidu ugovora.

Govoreći o Sejdubi Sumi, Vazura je rekao da će on ići na pripreme u Sloveniju, ali da će sa njim razgovarati ako bude zanimljivih ponuda.

Upitan za Takumu Asana, koji je krajem prošle sezone samoincijativno napustio Partizan, Vazura je rekao da taj slučaj ide na sud.

"Mnogo klubova zove, zanteresovani su za njega da nešto plate da se povuku te tužbe. Napravio je veliku grešku, žao mi je što je to uradio savetima svojih menadžera koji su imali zadnju nameru da oni naplate novac koji je trebalo da pripadne Partizanu. Zaigrali su se i pogrešili, to shvataju. Već smo zagazili duboko u jun, a on još nema klub", naveo je.

"Svi klubovi koji su prethodno kontaktirali Partizan, polako su odustali od Asana jer imamo dokumentaciju i shvataju da to nije jednostavno, da će klub snositi posledice. To je situacija koja se nikada nije desila u Partizanu. Ne mogu da opravdam njegov čin, da ostavi drugare i ekipu, a verovali ili ne, itekako je bio plaćen, nije imao osnova da ode i to će se dokazati na sudu", dodao je generalni direktor crno-belih.

Govoreći o dogovoru sa Crvenom zvezdom o predloženim promenama u srpskom fudbalu, Vazura je rekao da beogradski "večiti" rivali kao najveći klubovi žele aktivnije da učestvuju u radu Fudbalskog saveza.

On je dodao da će stavove izneti na sednici Zajdnice superligaša i da će od toga imati koristi i "manji" klubovi. Naveo je da bi odluke o promenama trebalo donositi jednu sezonu ranije, kao i predlog da od sledeće sezone u Super ligi bude 12 klubova, umesto predloženih 14.

Vazura je dodao da su izbori u FŠ potrebni i naveo da Partizan i Zvezda nemaju zajedničkog kandidata za predsednika.

"Uvek ćemo biti rivali na terenu, ali da probamo da van terena strasti budu manje i da razgovaramo kao ljudi", rekao je Vazura.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)