"ORLOVI" SE NISU PROSLAVILI U JAPANU: Rajković spasao bezidejnu Srbiju ubedljivog poraza

Novosti online

11. 06. 2021. u 11:47

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je danas od selekcije Japana 1:0 (0:0) u prijateljskom meču na Kirin kupu u Kobeu.

ОРЛОВИ СЕ НИСУ ПРОСЛАВИЛИ У ЈАПАНУ:  Рајковић спасао безидејну Србију убедљивог пораза

FOTO: FSS

Izabranici Dragana Stojkovića nisu se proslavili ni u prvih 45 minuta, a već na startu drugog poluvremena Japan je došao do vođstva.

U 48. minutu mrežu Srbije zatresao je Ito, a isti igrač u 63. minutu na drugoj stativi pronašao Ada Onaivua, koji je postigao gol, ali je on zbog ofsajda poništen.

Imao je Japan šanse u nastavku meča, ali je Rajković uspeo da zaustavi pokušaje Takume Asana.

Ovo je prvi poraz Srbije otkako je Stojković postao selektor, a kombinovani tim na turneji u Japanu, prethodno je odigrao nerešeno sa Jamajkom (1:1).

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Kraj. Srbija je posle remija sa Jamajkom izgubila minimalno od Japana.

89. MINUT - Rajković skinuo zicer Asanu.

87. MINUT - Pokušao je i Asano, ali pravo u Rajkovića.

83. MINUT - Ne deluje u ovom trenutku da bilo šta može da se promeni.  Spor tempo i bez šansi.

78. MINUT - Ivan Ilić umesto Nemanje Maksimovića.

76. MINUT - U igru ušao Takuma Asano bivši igrač Partizana.

70. MINUT - Japanci se nisu zadovoljili minimalnim vođstvom. Novi pokušaj domaćih, ali Rajković brani.

64. MINUT - Ponovo je savladan Rajković, ali imali smo sreće . Odličan kontranapad izveli su Japanci, Ito je na drugoj stativi pronašao rezervistu Ada Onaivua, ali se ispostavilo da je bio u ofsajdu. Sreća za orlove.

60. MINUT - Ređaju se napadi Japana, ali domaći imaju problem u završnici, odnosno taj poslednji pas za šasnu im pravi probleme. Srbija kako igra ima i dobar rezultat.

58. MINUT - Piksi pravi i treću promenu. Teren je napustio mladi fudbaler Partizana Jović, a u igri je mladi igrač Crvene zvezde Gavrić.

50. MINUT - Malo je nedostajalo da Japan povede i 2:0. Kavada se našao u šansi, ali nije dobro reagovao i Rajković je imao dosta sreće.

48. MINUT - GOOOOOL.  Japan vodi 1:0. Ito je bio strelac posle uigranog kornera. Centaršut sa desne strane na prvu stativu, a zatim i idealan pas glavom na drugu stativu i lagan posao za Ita kom je asistirao Taniguči.

46. MINUT - Marko Petković i Miloš Vulić su u igri, a teren su napustili Marko Grujić koji se žalio na povredu i napadač Milan Makarić koji je propustio najbolju šansu.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Kraj prvog poluvremena. Ništa nismo videli u prvih 45. minuta. Tužna partija i Srbije i Japana.

44. MINUT - Najbolja prilika za Srbiju. Makarić sa 16 metara iz izgledne prilike šutira traljavo i jedina prava šansa orlova odlazi u nepovrat.

41. MINUT - Uputila je i Srbija prvi udarac, ali ne u okvir gola. Joveljić je šutirao, ali nije bio previzan.

39. MINUT - Povreda Grujića.

34. MINUT - Prva prava prilika na meču i to za Japan. Ito je fenomenalno šutirao, a Rajković odličnbo odbranio. Bar malo uzbuđenja.

30. MINUT - Bez golova, bez uzbuđenja, bez ijedne prilike na meču.

23. MINUT - Slobodnjak za domaćine na nešto više od 30 metara. Kamada je probao da zapreti, ali se sapleo i šutirao u živi zid.

20. MINUT - Srbija bez ideje. Teško uspeva da spoji nekoliko tačnih dodavanja. Japanci su ti koji diktiraju tempo, pokušavaju da nametnu svoj brz stil igre.

12. MINUT - Japanci prvi prete! Ito je oštro centrirao sa desne strane, a Rajković uspešno boksovao loptu van svog kaznenog. Domaći igrači su ozbiljnije shvatili meč na startu od orlova.

9. MINUT - I dalje bez konkretnog učinka naši fudbaleri, s tim da su nekoliko puta Japanci morali faulovima da prekidaju napade našeg tima

5. MINUT - Početni ispitivanje snaga. Igra se na sredini terena između dva šesnaesterca. Ništa ozbiljno se nije desilo.

1. MINUT - Počela je utakmica! Srbija ima prvi napad.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)