ŠOK ZA NAVIJAČE KOLUMBIJE: DŽejms Rodrigez došao na Kopa Amerika, selektor mu rekao da za njega nema mesta u timu

Novosti online

29. 05. 2021. u 08:42

DžEJMS Rodrigez je godinama unazad jedan od najboljih fudbalera koje ima Kolumbija. Član Evertona bio je spreman da pomogne svojoj selekciji na Kopa Amerika koje se održava od 13. juna do 10. jula u Argentini.

ШОК ЗА НАВИЈАЧЕ КОЛУМБИЈЕ: Џејмс Родригез дошао на Копа Америка, селектор му рекао да за њега нема места у тиму

FOTO: AP

Ipak, prilikom dolaska u domovinu njega je sačekala neprijatna vest koja je sigurno iznenadila i sve navijače Kolumbije.

Naime, njemu je šef struke Rejnaldo Ruelda rekao da za njega trenutno nema mesta u nacionalnoj selekciji.

Zvanično obrazloženje je da je "precrtan" zbog nedovoljne fizičke spreme, a fudbaler je na to reagovao saopštenjem, u kojem je oštro odbacio te i takve tvrdnje.

- Dobio sam saopštenje stručnog štaba i dočekao sam ga sa iznenađenjem. Naveli su da ne računaju na mene i da mi žele brz oporavak, a već sam se oporavio i podneo sam veliku žrtvu da bi tako bilo - napisao je između ostalog vezista Evertona.

Bivši igrač Reala i Bajerna, koji je bio najbolji strelac Svetskog prvenstva 2014. godine, rekao je da trpi ogroman bol jer je "uvek davao život za Kolumbiju". Uz to, naglasio je da bi bio spreman do 8. juna, a ujedno i za Kopa Amerika.

Prema saznanjima tamošnjih novinara, Džejms Rodrigez imao je plan da ostane u Medeljinu još nekoliko dana da bi se dodatno pripremio, a da se onda naknadno pridruži saigračima. Selektoru se to nije svidelo, pa ga je precrtao.

On je ove sezone za Everton odigrao 23 utakmice u Premijer ligi i šest puta se upisao u strelce.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima