NAVIJAČI STIŽU NA EURO: Samo nije jasno kako, kada i gde

Novosti online

11. 04. 2021. u 12:16

NAVIJAČA će biti na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

НАВИЈАЧИ СТИЖУ НА ЕУРО: Само није јасно како, када и где

uefa

Osam gradova u kojima će se igrati mečevi su potvrdili uslove za prijem publike, a UEFA očekuje da to urade i Minhen, Rim, Bilbao i Dablin, kako bi ostali deo turnira koji je trebalo da bude održan 2020.

Da bi grad ostao domaćin turnira, on mora da pruži garancije o uslovima dolaska navijača. UEFA je najviše zabrinuta zbog Irske, gde je na snazi jedan od najdužih evropskih lokdaunova. Takođe, Baskija zahteva da barem 60 odsto stanovništva bude vakcinisano do početka Evropskog prvenstva, što ne deluje realno u ovom trenutku.

UEFA veruje da će mnogo lakše biti sa Rimom, u kome bi trebalo da bude odigrna prvi meč, na programu 11. juna između Italije i Turske.

Baku, Budimpešta i Sankt Peterburg neće tražiti nikakve uslove za navijače koij budu pristigli zbog Evropskog prvenstva. U Bukureštu će to važiti za svakog navijača koji ne bude ostajao duže od tri dana.

U Bakuu i Sankt Peterburgu stadioni će moći da budu puni do 50 odsto kapaciteta. Vembli, na kome se igra završnica turnira, biće pun do četvrtine (90.000 je kapacitet). Kapacitet bi trebalo da se podigne na 45.000 za mečeve polufinala i finala, koje se igra 11. jula.

Amsterdam, Bukurešt, Kopenhagen i Glazgov prihvataju do 33 odsto popunjenost, ali ostavljaju mogućnost da se to promeni i da se pusti više navijača, ako epidemiološka situacija to bude dozvolila.

(RTS) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)