ŠKOTI PRIJATNO IZNENADILI DALIĆA: Selektor Hrvatske sa pažnjom je gledao meč u Beogradu

Novosti online

13. 11. 2020. u 11:01

ISHOD utakmice Srbija - Škotska zanimao je i Hrvate, pošto je pobednik baraža popunio mesto u grupi u kojoj je i selekcija "kockastih", zajedno sa Engleskom i Češkom.

ШКОТИ ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДИЛИ ДАЛИЋА: Селектор Хрватске са пажњом је гледао меч у Београду

FOTO: EPA

Selektor finaliste Mundijala Zlatko Dalić prijatno je iznenađen izdanjem Škotske u meču protiv orlova.

- Škotska me prijatno iznenadila u većem delu susreta, uz očekivanu borbenost pokazali su se i taktički kvalitetnom ekipom. U drugom delu susreta su fizički pali i nisu izdržali u istom ritmu, ali uspeli su da dođu do jedanaesteraca i tako izbore EURO, što je veliki uspeh za Škotsku - rekao je Dalić za hrvatsku novinsku agenciju Hina.

Šahovničari će tako na Evropskom prvenstvu dva puta igrati protiv nekog od domaćina, pošto će šampionat otvoriti na Vembliju protiv Engleske, a u trećem kolu igraće sa Škotima na Hempden parku. Dodatni problem protiv Škotske Daliću predstavlja i tradicija pošto Tartan armija u međusobnim susretima vodi 2:0 u pobedama, uz tri remija.

- Neće nam biti lako da igramo dve utakmice u gostima na EURO, to će sigurno Škotima i Englezima biti dodatan vetar u leđa. Sa Škotskom nemamo sjajnu tradiciju, ali sve to ne menja naš cilj - dolazimo na EURO kao svetski vicešampioni i želimo da prođemo grupu - zaključio je Dalić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina