NEMA GOVORA O PENALU! Venger: VAR je izneverio Makelija Murinjo: Zašto sudija nije gledao snimak

Đ. SAMOILOVIĆ

08. 07. 2021. u 20:42

ČITAVA Evropa, složno je digla glas - kontakt, ako je uopšte postojao, Rahima Sterlinga sa defanzivcima Danske Meleom i Jensenom, nikako nije smeo da bude okarakterisan kao penal!

НЕМА ГОВОРА О ПЕНАЛУ! Венгер: ВАР је изневерио Макелија Мурињо: Зашто судија није гледао снимак

FOTO: Tanjug/AP

Mrlja, na dosada besprekorno Evropsko prvenstvo, bačena je u polufinalnom okršaju na "Vembliju" odlukom sudije Danija Makelija da prelak pad krilnog napadača "Gordog Albiona" protumači kao najstrožu kaznu, koju je Hari Kejn, pokupivši odbranu Kaspera Šmajhela, pretvorio u veliku radost domaće selekcije.

Poput većine neutralnih navijača, Žoze Murinjo smatra da je i pored bolje igre, Engleska morala da na drugačiji način izbori svoje prvo finale šampionata Starog kontinenta u istoriji.

- Engleska je bila zaista dobra i nema sumnje da je zaslužila da prođe dalje, ali nema govora o penalu. Na ovakvom nivou, u polufinalu EP... Ne razumem odluku sudije i ne razumem zašto mu iz VAR sobe nisu rekli da dođe da pregleda snimak. Ili odmah da promeni odluku - kazao je Murinjo.

Sličan rezon primenio je još jedan legendarni trener, Arsen Venger.

- Nije bio penal. Nije mi jasno zašto od sudije nisu tražili da gleda snimak. U takvim trenucima izuzetno je važno da sudije budu potpuno ubeđene u svoju odluku. U ovom slučaju situacija nije bila jasna, a VAR je izneverio sudiju - iskren je Francuz.

A šta tek da kaže Kasper Hjulmand, čovek koji je od ekipe koja je na startu prvenstva preživela agoniju, zatim se digla poput feniksa iz pepela, bila spremna da pomrsi konce jačem od sebe i dođe na korak do ponavljanja grandioznog uspeha iz 1992...

- Vrlo smo, vrlo, razočarani. Teško mi je da pričam o tome. Možda će biti lakše u narednim danima. Mnogo smo razočarani što je odlučeno na ovakav način. Penalom koji nije smeo da bude penal. Mnogo me to nervira. Jedno je izgubiti utakmicu, to se dešava, ali izgubiti na ovakav način je, jednostavno, razočaravajuće. Gorak ukus u ustima. Biće ovo teško osvariti - rekao je selektor Danske Hjulmand posle kontroverznog meča i osvrnuo se na činjenicu da navijači iz njegove zemlje nisu mogli da putuju u London.

- Bilo bi drugačije da je pola stadiona bilo belo, a pola crveno. Ovako - klasična utakmica kod kuće za Engleze. Sve je pripremljeno tako da bude domaća utakmica za Englesku. Ne samo kad govorimo o navijačima. Cela scenografija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)