"AZURI" SPREMILI OSVETU Mančinijeva četa želi da se revanšira "furiji" za debakl iz finala na EURO 2012

Z. ĆOROVIĆ

06. 07. 2021. u 10:00

NI ovaj šampionat nije mogao da prođe bez njihovog žestokog "sudara". Maksimalni Italijani hvataju se u klinč protiv neugodnih Španaca, ovoga puta u prvom polufinalu, večeras (21.00) na "Vembliju".

АЗУРИ СПРЕМИЛИ ОСВЕТУ Манчинијева чета жели да се реваншира фурији за дебакл из финала на ЕУРО 2012

FOTO: AP

Izabranici Roberta Mančinija protutnjali su do završnice, sa svih pet pobeda, od kojih je samo jedna bila posle produžetaka i to protiv Austrije (2:1). U svim ostalim mečevima "azuri" su bili poletni i dominantni, tako da su do sada i najviše pokazali na turniru. Procenjeno je da su u večerašnjem meču protiv Španaca blagi favoriti, iako će igrati bez sjajnog levog beka Spinacole, jednog od najjačih aduta, pošto se povredio u četvrtfinalnom duelu sa Belgijom.

- Mnogo nam je žao što Spina neće biti sa nama. U reprezentaciji smo svi kao braća i kada jednog izgubite, svi su tužni. Njemu je sigurno najteže, živeo je za ove utakmice. Igraćemo za njega, borićemo se kao i do sada, najbolje što znamo i umemo - poručio je Federiko Kjeza, napadač Italije.

Baš kao što je rekao, to se i vidi - Italijane krasi bratska atmosfera, puna patriotskog naboja i emotivnih erupcija od pevanja himne pre meča, pa do izgaranja na terenu. Uz to, vešta Mančinijeva ruka doterala je linije tima do perfekcije. Njegov tim je pun samopouzdanja jer je u seriji od 32 utakmice bez poraza (27 pobeda i pet remija).

Sa druge strane, Španci su dosta oscilirali na ovom šampionatu, u nokaut fazi su preživeli dva produžetka, vatromet sa Hrvatima (5:3) i penal-dramu protiv Švajcaraca.

- Mislim da smo izašli još jači i spremniji. Ako igramo kako znamo možemo da pobedimo bilo koga. Italijani imaju sjajne igrače, biće to veoma komplikovan meč. Pokazali su izuzetan nivo, ali i mi smo - uveren je napadač "furije" Mikel Ojarzabal.

Španci su spremni za nove penale, koje ne doživljava kao fudbalsku lutriju.

- Proučavali smo golmane i njihove izvođače jedanaesteraca. Radili smo na penalima ovih dana, siguran sam da su oni, takođe. To nije lutrija, mnogo je rada iza toga - smatra biser Real Sosijedada.

Specifično je da se "azuri" i "furija" sastaju četvrti put zaredom na Evropskom šampionatu, što se nikada ranije nije desilo. Malo je reći da su stari, dobri znanci, radi se o dve reprezentacije koje su se najčešće sastajale u istoriji kontinentalnog nadmetanja. Kada se sve sabera, ovo će biti njihov ukupno sedmi susret na evropskim šampionatima, uz skor od dve pobede za Italiju, tri nerešena rezultata i jedan trijumf Španije. To jedino slavlje "furije" bilo je mnogo bolno za Italijane, kada su razbijeni u finalu 2012. sa ubedljivih 4:0.

Zato se na Čizmi nadaju da je došlo vreme za revanš, istom merom.

MURINjO: ITALIJANI U PREDNOSTI

ČUVENI portugalski trener Žoze Murinjo, koji će voditi Romu u novoj sezoni, prednost daje Italijanima u polufonalu sa Špancima.

- Roberto Mančini je odlično sastavio tim, zna i da napada i da se brani. Bonuči i Kjelini mogu da igraju zatvorenih očiju, toliko godina su igrali zajedno. Bekovi su sjajni, vezni red kao i napad funkcioniu besprekorno. Mnogo poštujem Španiju, mislim da nisu toliko jaki kao Italija, ali imaju talenat, sposobni su da naškode protivniku - istakao je Murinjo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda