SVAKOG DANA 20.548 EVRA Barselona zarađuje na povredi Usmana Dembelea

Đ. S.

23. 06. 2021. u 21:58

BUTINA, zglob, primicač, pa sada i koleno. Šta još može da ga zadesi? Verovatno se to i sam pita malerozni Usman Dembele, koji je zbog povrede kolena na utakmici Francuske sa Nemačkom morao prevremeno da se vrati nazad u domovinu sa Evropskog prvenstva.

СВАКОГ ДАНА 20.548 ЕВРА Барселона зарађује на повреди Усмана Дембелеа

FOTO: EPA

Sada ga čeka operacija u Finskoj i najverovatnije pauza do zime, što je problem i za Barselonu, koja ga je 2017. platila 135 miliona evra Borusiji Dortmund. Prema pravilniku FIFA, Barsa će svakodnevno dobijati i kompenzaciju u vidu 20.548 evra, dok se ne vrati na teren, pošto se Dembele povredio tokom reprezentativne akcije.

Međutim, nije to nikakva uteha za klub, niti bilo kakva sreća u nesreći što se tiče 24-godišnjeg Francuza, koji teško da je opravdao i pola od pomenutih, basnoslovnih, 135 miliona evra.

Pre svega zbog "staklenog" tela i čak 12 različitih povreda koje su ga zadesile tokom perioda u prestonici Katalonije. Na to je uticao i njegov neprofesionalni karakter, zbog kojeg je u drugoj sezoni u prestonici Katalonije neretko bio na udaru medija.

Često je kasnio na treninge i timske sastanke, ignorisao je preporuke stručnjaka oko ishrane, propisanu ribu je zamenjivao jelima brze hrane, čiji su se kartoni gomilali ispred njegove kuće. Ali, najveća zamerka, koja je posebno parala uši španskim novinarima, bila je njegova zavisnost od video-igrica, koje je igrao svaku noć do kasno, zbog čega je verovatno i prespavao pokoji trening.

Ipak, u poslednje vreme, sličnih problema na njegovu sreću nije bilo. Možda ih je i vešto krio, svakako je to sada manje bitno, ali povredama nikako da umakne brzonogi Dembele, koji je u dresu Barselone postigao 30 golova i zabeležio 21 asistenciju. S tim da je samo u sezonama 2018/2019. (14) i ovoj nedavno završenoj (11) bio dvocifren.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima