FURIJA PETARDOM U DRUGI KRUG: Dve majstorije Levandovskog nedovoljne Poljacima da izbegnu fenjer

Novosti online

23. 06. 2021. u 20:11

FUDBALERI Švedske i Španije plasirali su se u drugi krug EURO 2020 posle pobeda u trćem kolu grupe E nad Poljskom, odnosno Slovačkom.

ФУРИЈА ПЕТАРДОМ У ДРУГИ КРУГ: Две мајсторије Левандовског недовољне Пољацима да избегну фењер

Foto AP

Šveđani su stigli do pobede nad poljacima posle prave drame u završnici. Vodili su vikinzi golovima Forsberga, izjednačila je Poljska golovima neverovatnog Roberta Levandovskog, ali to im nije bilo dovoljno za prolaz pa su u završnici krenuli na sve ili ništa i primili gol kao proizvod preiše ofanzivne igre.

Švedska će kao prvoplasirana u drugom krugu igrati sa jednom od trećeplasiranih timova. To će biti Ukrajina, osim u malo verovatnom slučaju da Portugal doživi debakl od Francuske i time omogući već prežaljenim Fincima da se nađu u drugom krugu.

Španija je ubedljivim trijumfom nad Slovačkom "izabrala" sebi Hrvatsku za rivala u osmini finala, a istovremeno eliminisala Slovačku koja je zbog katastrofalne gol razlike izgubila mesto među četiri najbolja trećeplasirana tima.

Najzanimljivij itrenurtak utakmice na KArtuhi desio se kada je golman Slovačke Dubravka postigao verovatno najbizarniji auto-gol u istoriji fudbala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)