DEJAN RADONJIĆ O TEŠKOJ SEZONI: "Pratimo tržište, treba nam dosta promena"

Novosti online

19. 06. 2021. u 22:32

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić priznao je da se ekipa suočavala sa teškim trenucima u minuloj sezoni i da su upravo ti momenti ujedinili tim i vodili ih do uspeha.

ДЕЈАН РАДОЊИЋ О ТЕШКОЈ СЕЗОНИ: Пратимо тржиште, треба нам доста промена

FOTO: ABA liga

Sa tri trofeja, sezona Crvene zvezde je daleko od neuspešne. Međutim, verovali su u klubu, baš kao i navijači, da bi u Evroligi mogli više. Završili su na dnu sa Himkijem i to ne žele da ponove.

 Na sredini sezone usledila je i smena trenera. Umesto Saše Đorđevića vratio se Dejan Radonjić i sa rosterom koji on nije selektovao osvojio je Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i Košarkašku ligu Srbije. 

Ni do jednog trofeja nisu došli na lak način, a posebno se to može reći na Kup, kada su sa dvojicom igrača juniora Šaranovićem i Vujičićem došli u Novi Sad i podigli pehar.

- Nijednom nismo igrali u kompletnom sastavu. Lojd je već bio van tima zbog korone, Noko je tek stigao, Kolom je imao neku situaciju u Sankt Peterburgu. Simonović je veče pred prvi meč sa Igokeom dobio temperaturu, bila je upala pluća, ne korona, tokom meča se povredio Hol… Odmah sam morao da razmišljam o svim tim stvarima i da pronalazim najbolja moguća rešenja u vrlo zahtevnom rasporedu utakmica. Kroz mečeve smo se i upoznavali, i trudili da igramo najbolje što možemo, i da pobeđujemo što se uvek očekuje od Crvene zvezde, kazao je Radonjić u intervjuu za "Nova.rs".

U petak uveče, ekipu su se iz Budućnosti pridružili bivši kapiten Luka Mitrović, te plejmejker Nikola Ivanović.

- Dolaskom Nikole Ivanovića i povratkom Luke Mitrovića počeli smo prelazni rok i doveli igrače koji mogu da nam pomognu u ostvarenju ciljeva, a to je pre svega želja da naredne sezone napravimo iskorak u Evroligi gde je Crvena zvezda prošle sezone imala 10 pobeda. Obojica imaju dobre igračke i ljudske kvalitete sa kojima sam mogao da se upoznam radeći sa njima. Nastavljamo da pratimo tržište, teško je, gotovo nemoguće formirati ekipu u skladu sa željama i mogućnostima za nekoliko dana. To što se dovodimo u vezu sa brojnim igračima je donekle i očekivano. Ne bih komentarisao brojne spekulacije, jer smo u procesu selekcije i razgovora sa igračima. Nisam srećan zbog činjenice da moramo da napravimo dosta promena, ali učinićemo sve da prevaziđemo sve okolnosti i uradimo sve što je u interesu Crvene zvezde, naveo je Radonjić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba