IMAM SAMO 29 GODINA: Lekar otkrio prve Eriksonove reči nakon što se probudio

Đ. SAMOILOVIĆ

17. 06. 2021. u 20:52

DRAMATIČNE scene sa stadiona "Parken" u Kopenhagenu, ostaće zauvek urezane u sećanje svih ljubitelja fudbala.

ИМАМ САМО 29 ГОДИНА: Лекар открио прве Ериксонове речи након што се пробудио

Foto: AP

Naprasni pad na travu Kristijana Eriksena, na utakmici EP sa Finskom u subotu (0:1), pa onda i petnaestominutna neizvesnost i borba za život veziste Danske, potresli su čitav fudbalski svet. Na svu sreću, Eriksen je pobedio u najbitnijoj utakmici, a lekar čija ga je ekipa vratila u život, Jans Klajnfeld, otkrio je i koja je bila prva reakcija kreativca Intera.

- Otvorio je oči posle jednog šoka defibrilatorom. Trebalo mu je oko 30 sekundi. Odmah sam mogao da razgovaram sa njim - priča Klajnfeld.

- Pitao sam ga da li je tu, da li je ponovo sa nama... Bio je to dirljiv trenutak. U takvim situacijama u svakodnevnom životu šanse za povratak u život daleko su manje. Kazao je: "Prokletstvo, imam samo 29 godina." Tada sam znao da mozak nije oštećen.

Juče je potvrđeno i da će ubuduće, Eriksenovo srce morati da kuca uz "pomoć", kako se ne bi ponovilo nešto slično sa "Parkena". Danskom fudbaleru biće ugrađen uređaj pod nazivom ICD (implatabilni kardioverter defibrilator) neophodan da organ na levoj strani grudi radi nesmetano. To je saopštio lekar reprezentacije Danske Morten Brensen, a još je rano za prognoze koje se tiču Kristijanovog eventualnog povratka na teren.

- Nakon što je Kristijan prošao različite preglede srca, odlučeno je da mu se ugradi ICD. Ta naprava je neophodna posle srčanog napada, zato što postoje smetnje u radu srca. Kristijan je prihvatio to rešenje, a plan su potvrdili i specijalisti, domaći i međunarodni. Svi preporučuju isto. Ohrabrujemo sve da Kristijanu i njegovoj porodici daju mir i privatnost u vremenu koje sledi - poručio je Brensen.

Istu napravu na srcu ima i Dejli Blind koji je takođe imao sličan peh, posle kojeg je ustanovljeno da ima upalu srčanog mišića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega