VIDELI SMO NA EURO 2020 NEŠTO ŠTO NISMO DVE DECENIJE: Vels pobedio - a na kraju utakmice opšta tuča! (VIDEO)

Novosti online

16. 06. 2021. u 20:00

FUDBALSKA reprezentacija Velsa je napravila krupan korak ka narednoj fazi Evropskog prvenstva. Velšani su zahvaljujući Aronu Ramziju i Konoru Robertsu upisali prvu pobedu na kontinentalnom turniru protiv Turske, bilo je 2:0.

ВИДЕЛИ СМО НА ЕУРО 2020 НЕШТО ШТО НИСМО ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ:  Велс победио - а на крају утакмице општа туча! (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Vels je trenutno prvi u grupi sa četiri osvojena boda iz dve utakmice, dok je Turska poslednja bez bodova i gotovo bez šanse da prođe dalje.

Zaslužio su pobedu Velšani u ovoj utakmici protiv anemičnih Turaka koji su samo na kraće periode pretili, ali ni tada nisu bili preterano opasni. Aron Ramzi je, poput Gareta Bejla, uspeo da se "opere" za neverovatan promašaj s početka meča.

Upravo je Bejl fudbalera Juventusa povezao sa golom odličnim dodavanjem među turskim defanzivcima, Ramzi je izbio sam pred golmana Turske i promašio ceo gol.

Potom je propustio još jednu veliku priliku, ali se i iskupio pogotkom koji je doneo trijumf njegovom nacionalnom timu. Kao i kod velikog promašaja, Bejl ga je sjajno uposlio, ali ovoga puta iskusni fudbaler nije pogrešio već je matirao Čakira.

Korektan je bio nacionalni fudbalski heroj Velsa, ali je ipak ostala crna mrlja zbog promašenog penala u 61. minutu.

A i nije samo to. Bejl je prvi igrač nakon više od dve decenije, tačnije 21 godinu, koji je na Evropskom prvenstvu promašio penal tako što je šutirao preko prečke. Prethodno je to učinio legendarni Raul Gonzales u duelu njegove Španije i Francuske. Par minuta nakon promašaja je Garet Bejl opet izbio u šansu i ponovo bio neprecizan.

Do kraja utakmice, iako im je gorelo pod nogama, Turska gotovo da nije ni pretila, te će joj biti potrebno čudo da se kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija nađe u sledećoj fazi Evropskog pvenstva.

Proradila je i vrela turska krv na kraju pa je jedna banalna situacija u kaznenom prostoru Velsa izazvala opštu tuču igrača.

Nakon te bure, Geret Bejl je upisao još jednu asistenciju, odlično je pronašao Robertsa za konačan ishod. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)