TEŽAK SKANDAL NA EVRO: UEFA pretila i naterala Dance da igraju posle srčanog udara Eriksena

Novosti online

14. 06. 2021. u 13:24

PETER Šmajhel, legendarni golman Danske, šokirao je javnost otkrićem da je Evropska kuća fudbala - UEFA zapretila Dancima registrovanjem meča službenim rezultatom u korist Finske, u slučaju da se ne vrate na teren nakon što je kolabirao njihov saigrač Kristijan Eriksen.

ТЕЖАК СКАНДАЛ НА ЕВРО: УЕФА претила и натерала Данце да играју после срчаног удара Ериксена

FOTO: AP/Tanjug

Igrao se 43. minut utakmice Danska - Finska, kada se Kristijan Eriksen sam od sebe srušio. Usledile su jezive scene, korišćen je defibrilator, i reanimacija na licu mesta je uspešno izvedena.

Sreća i munjevita reakcija lekara učinili su svoje. Igrači su bili vidno potreseni, plakali su i stvorili „živi zid“ oko svog najboljeg fudbalera. Usledila je odluka da je meč privremeno suspendovan, a kada je potvrđeno da je zdravstveno stanje asa Intera stabilno, odluka je morala naknadno da bude doneta da li će meč biti nastavljen. 

Oglasio se i Eriksen iz bolnice i posavetovao igrače da odigraju utakmicu do kraja istog dana. I odigrali su. Ali su usled šoka, neočekivano Danci izgubili, neki psihološki nisu bili u stanju da se vrati na teren.

I delovalo je da je to to, a onda se kao grom iz vedra neba oglasio čuveni Peter Šmajhel, otkrivši kako je UEFA prljavo odigrala.

„UEFA je Danskoj zapretila sa 3:0, ukoliko ne završi utakmicu protiv Finske nakon što je Kristijan Eriksen kolabirao“, poručio je Šmajhel.

I teško je da bi se legendarni golman Mančester junajteda, čiji sin inače brani mrežu Danske na EVRO, igrao sa tako nečim velikim. Očigledno je da su pretnje postojale i da Skandinavci nisu imali izbora, već da su bili naterani da igraju posle jezivih scena i borbe za život njihovog najboljeg igrača.

Ljudski život nema cenu, ali izgleda da je nekom ipak fudbal bitniji od emocija i svega što se te subote na Parken stadionu u Kopenhagenu dogodilo.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest