HOLANDIJA SLAVILA NAKON UZBUDLJIVE ZAVRŠNICE: Domaći slavili u dramatičnom duelu na Euro 2020

A. Ilić

13. 06. 2021. u 23:00 >> 23:00

FUDBALSKA reprezentacija Holandije slavila je nakon uzbudljive završnice sa 3:2 protiv Ukrajine u prvom kolu C grupe Euro 2020.

ХОЛАНДИЈА СЛАВИЛА НАКОН УЗБУДЉИВЕ ЗАВРШНИЦЕ: Домаћи славили у драматичном дуелу на Еуро 2020

FOTO: AP/Tanjug

Iako su domaći dominirali u prvom poluvremenu golove smo čekali sve do drugog poluvremena. Fenomenalno je počelo za "lale". Depaj je povukao kontru, istrčao do šesnaestrca, a golman Ukrajine Buščan dobro reaguje.

Samo četiri minuta kasnije Vajnaldum odlično upošljava Danfrisa, a još jednom dobro reaguje golman Ukrajine. Džorđi Bušhan dobro reaguje i u 38. minutu kada je zaustavio zicer Vajnalduma koji je raspalio volejem sa ivice šesnaesterca. Do kraja poluvremena Damfris je imao neverovatnu šansu sa tri metara da ugura loptu u mrežu, ali je promašio celi fudbal. 

U drugom poluvremenu videli smo uzbudljiv fudbal koji je nadoknadio sav nedostatak u završnici u prvom. Damfris je odlično prošao odbranu, šutirao je, a Vajnaldum trese mrežu za 1:0. 

Samo osam minuta kasnije priliku nakon odbitka koristi i Veghorst. Damfris je zaostao, činilo se da je ofsajd, ali nakon pregleda VAR snimka nije utvrđena nedozvoljena pozicija. 

Usledio je period koji je šokirao navijače Holandije. Jarmolenko u 75. Minutu smanjuje zaostatak fantastičnim golom. Da bi četiri minuta kasnije poravnala četa Andreja Ševčenka. Malinovski je fantastično izveo slobodan udarac, a Jaremčuk uspeva da izbegne ofsajd zamku i donese izjednačenje. 

Sve ono dobro što je golman Ukrajine večeras uradio palo je u vodu u 84. minutu kada je nakon kombinacije Ukrajinaca loše poslao loptu sa strane šesnaesterca, dolazi lopta do Nejtana Akea, a fudbaler Mančester Sitija fantastično pronalazi Damfrisa koji postavlja konačnih 3:2. 

UKRAJINA - HOLANDIJA 3:2 (0:0)
(Vajnaldum 52', Veghorst 58' Damfris 84' - Jarmolenko 75', Jaremčuk 79')

Ukrajina (4-1-4-1): Buščan - Karavaev, Zabarni, Matvijenko, Mikolenko - Zinčenko - Jarmolenko, Sidorčuk, Malinovski, Zubkov( Marlos od 13' -Šaparenko od 63')   - Jaremčuk.

Holandija (5-3-2): Stekelenburg - Damfris, Timber, De Fraj, Blind (Ake od 63), Van Anholt - De Ron, Vajnaldum, De Jong - Veghorst, Depaj.

90+5 MINUT - KRAJ MEČA 

84. MINUT - GOL HOLANDIJA - Uspeli su domaći da dođu ponovo do vođstva. Pogrešio je golman Ukrajine, a to koriste Holanđani, Ake je odlično pronašao Damfrisa za 3:2. 

79. MINUT - GOL UKRAJINA: Malinovski je fantastično izveo prekid, Jaremčuk je izbegao ofsajd zamku. Na kraju izjednačenje. 

75. MINUT - GOL UKRAJINA - Jarmolenko uspeva da pritisak Ukrajinaca pretvori u gol. Fantastično je fudbaler Vest Hema zahvatio loptu, uspeo je da lobuje do Stekelenburgsa za 2:1. 

71. MINUT - Lopta sada pod kontrolom Ukrajine, ali za sada ne uspevaju izabranici Andreja Ševčenka da uguraju loptu u mrežu. 

60. MINUT - GOL HOLANDIJA - Veghorst koristi odbitak za postizanje gola. Pregledan je var snimak s obzirom da je u spornoj situaciji ostao Damfris, ali na kraju gol. 

52. MINUT - GOL HOLANDIJA - Damfris se iskupio za promašaj iz prvog poluvremena, odlično je probio, šutirao, ponovo je Buščan odbranio, a na odbitak je natrčao Vajnaldum za 1:0 

PRVO POLUVREME 0:0

45. MINUT - KRAJ PRVOG POLUVREMENA 

44. MINUT - Dobro funkcioniše tandem Jarmolenko - Jaremčuk, drugi je ušao u peterac na odlično dodavanje, ali Stekelenburg odlično reaguje. 

40. MINUT - Damfris promašuje zicer sa tri metara, velika prilika za Holandiju. 

38. MINUT - Džorđi Bushan bi mogao da preraste u heroja Ukrajine, nakon šuta odbitak dolazi do Vajnalduma koji volejem pokušava da donese vođstvo "Lalama", ali još jednom odlično reaguje golman Ukrajinaca. 

28. MINUT - Pao je Marlos u kaznenom prostoru, negoduju Ukrajinci, Feliks Brih pokazuje da se nastavi igra. 

21. MINUT - Kontroliše domaćin loptu, ali ne uspeva da realizuje to u vođstvo. 

16. MINUT - Fantastično je počela Holandija, a potom je usledilo zatišje na "Johan Krojf areni. 

8. MINUT - Nižu se šanse za Holanđane. Sada je Vajnaldum nakon kontre zapretio, ali lopta odlazi preko gola. 

6. MINUT - ŠANSA ZA HOLANDIJU - Vajnaldum odlično upošljava Damfrisa, a još jednom odlično reaguje golman Ukrajine. 

2. MINUT - Depaj je povukao kontru sa svoje polovine, istrčao do šesnaesterca, a Buščan uspeva da zaustavi njegov udarac. Prva prilika na meču, pokazuju "lale" da neće biti mirno veče za napadače uslovno rečeno domaćina. 

1. MINUT - UTAKMICA JE POČELA  

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije