BELGIJA SILNA U PRVOM MEČU NA EP: Lukaku sa dva gola presudio Rusiji (VIDEO)

Novosti online

12. 06. 2021. u 20:30 >> 22:56

BELGIJA je ubedljivo savladala Rusiju sa 3:0 u drugoj utakmici grupe B na Evropskom prvenstvu. Ovu utakmicu obeležio je Romelu Lukaku.

БЕЛГИЈА СИЛНА У ПРВОМ МЕЧУ НА ЕП: Лукаку са два гола пресудио Русији (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Sjajni napadač postigao je dva pogotka i tako pokazao da je na šampionat Evrope došao u vrhunskoj formi.

Rusija praktično za 90 minuta nije ozbiljnije zapretila golu koji je čuvao Tibo Kurtoa. "Zbornaja" mora da igra dosta bolje u nastavku takmičenja ako želi nečemu da se nada.

Inače, Lukaku je prvi gol postigao u 10. minutu. Veliku grešku napravio je Semenjon i poklonio gol napadaču Intera, iako je ovaj bio u ofsajdu. Sjajni golgeter je taj pogodak posvetio saigraču iz Intera Kristijanu Eriksenu.

Do odlaska na odmor "crveni đavoli" su duplirali prednost preko rezerviste Tome Menijea.

Drugo poluvreme nije bilo mnogo iznteresantno, ali je Lukaku uspeo jednom da pobegne odbrani rivala i postigne drugi gol na meču.

Belgija drugi meč igra 17. juna protiv Danske, dok se Rusija dan ranije sastaje sa Finskom.

Stadion: "Gasprom arena": Gledalaca: do 33.900. Sudija: Mateu Lahoz (Španija). Strelci: Lukaku u 10. i 88. minutu i Menije u 34. minutu.

Belgija (3-4-3): Kurtoa - Aldervejreld, Bojata, Fertongen (od 77. Vermalen) - Kastanj (od 27. Menije), Dendoker, Tilemans, T. Azar - Mertens (od 72. E. Azar), Lukaku, Karasko (od 77. Prat).

Rusija (4-2-3-1): Šunjin - Fernandeš, Semenjov, Džikija, Žirkov (od 43. Karavaev) - Ozdoev, Barinov (od 46. Devejev) - Zobnin (od 63. Muhin), Golovin, Kuzjajev (od 30. Čerišev/od 63. Al. Mirančuk) - Dzjuba.

DRUGO POLUVREME: Belgija - Rusija 3:0

90+2. MINUT - Kraj utakmice! Belgija ubedljiva u prvoj utakmici prvenstva Evrope!

88. MINUT - Posle zatišja gol. Sjajna kontra Belgije i gol Lukakua! Dobio je loptu u prostor od Menije, umakao Divajevu i desnom nogom savladao Šunjina.

81. MINUT - Drugo poluvreme izgleda tako kao da i jedni i drugi jedna čekaju da sudija Mateu Lahoz odsvira kraj. Nijedna prava prilika nije viđena.

FOTO: AP/Tanjug

73. MINUT - Ušao je i Eden Azar. Nekada igrač koji je važio za jednog od najboljih na svetu, nije imao dobru sezonu u Realu, u tome su ga sprečile i povrede.

66. MINUT - Mnogo interesantnije je bilo prvo poluvreme. Belgija ne rizikuje mnogo, dok "zbornaja" ne može da stvori neku priliku koja bi ugrozila "crvene đavole".

56. MINUT - Tim Roberta Martineza znalački čuva stečenu prednost, dok Rusi nikako ozbiljnije da zaprete Tibu Kurtoi.

49. MINUT - Počelo je drugo poluvreme! Belgija je bila mnogo bolji rival u prbih 45 minuta utakmice u Sankt Peterburgu!

PRVO POLUVREME: Belgija - Rusija 2:0

45+4. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

45+2. MINUT - Dra mar je napravio Karasko. Promešao je odbranu "zbornaje" fudbaler Atletiko Madrida, šutirao je iskosa sa nekih 13 metara, no lopta je otišla preko gola.

45. MINUT - Trener Rusije Stanislav Čerčešov morao je u prvom poluvremenu da izvrši dve prinudne izmene. Teren su napustili Kuzjajev i Žirkov, a ušli su Čerišev i Karavaev.

FOTO: AP/Tanjug

43. MINUT - "Crveni đavoli" dominiraju terenom i pravo je pitanje kako rezultat nije ubedljivi.

34. MINUT - Belgija dolazi do 2:0. Rezervista Menije je postigao pogodak. Golman Rusije Šunjin je loše reagovao, pošto je odbio loptu pravo na nogu krilnog igrača "crvenih đavola", kome nije bilo teško da zatrese mrežu "zbornaje".

25. MINUT - Žestoko su se sudarili Kuzjajev i Kastanj. Belgijski fudbaler je zadobio modricu i malo jači udarac, pa neće moći da nastavi uakmicu. Njega menja Toma Menije.

23. MINUT - Belgija napada i pokušava da postigne još jedan pogodak kako bi što pre stekla još veću prednost. Ipak, za sada nema promene rezultata.

14. MINUT - Imala je Rusija veliku priliku. Dobro je glavom šutirao Fernandeš, ali je lopta završila u naručju Kurtoe.

10. MINUT - Romelu Lukaku postigao je gol i doveo Belgiju do prednosti. U dubokom ofsajdu je bio napadač Intera, ali je lopta pre nego što je došla do njega pogodila Semnjova i očigledno da je sudija smatrao da to nije ofsajd. Ovo je Lukaku bio 61. gol u nacionalnoj selekciji.

FOTO: AP/Tanjug

7. MINUT - Bez prilika protiču uvodni minuti utakmice. Za sada i jedni i drugi igraju oprezno, kao da odmeravaju snagu jedni drugih.

2. MINUT - Počela je utakmica u Sankt Peterburgu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)